Dünyaya Bağlanmayı Bekliyorlar

Seydikemer'e bağlı Kadıköy Mahallesi'nin bazı sokaklarında yıllardır internet yok. Vatandaşlar, ne telefonla görüşebiliyor, ne de internete girebiliyor. Dünyayla bağlantısı kopan köylüler, yetkililerden bir an önce sorunlarını çözmelerini istiyor.

  • 751
Dünyaya Bağlanmayı Bekliyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağımızın gereği interneti günümüzde, neredeyse kullanmayan yok. Hizmetin gitmediği yerleşim bölgelerini saymazsak internet, dünya nüfusunun olmazsa olmazı konumuna gelmiş bir iletişim aracı. Dijital bağlantı, dünyada pek çok kişi için hayatın vazgeçilmezi durumundayken ülkemizde de ağ bağlantısından yararlanmakta olan ortalama 45 milyon kişi bulunuyor. İnterneti olmayan ve dünyaya bağlanamayan yerleşim yerlerinden biri de Seydikemer’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nde bulunuyor. Kadıköy Mahallesi’ne bağlı Sınır, Aydınlar ve Alaçalı kırsal mahalleleri, internet olmadığından dolayı yıllardır dünyadan kopuk yaşıyor.
Kadıköy Mahallesi Muhtarı Kemal Küçüktürkücü,muhtarlık yaptığı mahallesinin sıkıntılarını dile getirerek en önemli sorunlarının bazı bölgelerinde internetin ve telefonun olmayışından yakındı. Muhtar Küçüktürkücü  “Merkezde çok sıkıntımız yok ama Sınır Mahallemiz, Aydınlar Mahallemiz, Alaçalı Mahallemizde internet kullanamıyor okula giden çocuklarımız. Bunun için yetkililere durumu bildirdik. Henüz gelen giden yok. Bütün köylerde bu sıkıntılar yaşanıyor. Gerekli yerlere dilekçelerimizi ilettik. Yapacağız diyorlar, hala bekliyoruz” şeklinde sitemde bulundu.
70 yaşındaki Habib Karayel ise torunlarının internete giremediklerinden yakınarak  yetkililerden bu sorunu çözmelerini istedi. Sınır Mahallesi’nde işletmesi olan Koray Karaçelik, 2011 yılında tesisini kurduğunu dile getirerek müşterilerinden ve köylülerinden memnun olduğunu fakat tek sıkıntılarının Telekom konusu olduğunu söyledi. Karaçelik “ Aydem direkleri değiştiriyor, Telekom’da daha bir icraat yok. 2011’den beri kendi üzerime telefon numaram var. İnternet bağlattım. Daha bir defa bile internet kullanmışlığım yok. Telefonla bi sefer alo demişliğim yok. 2011’de şikayette bulundum, dilekçe yazdım, mahkemeye dahi verdim. Ve bir sonuç elde edemedik. Sadece yatırdığım paraları iade ediyorlar. Ve iki sefer hırsızlık oldu. İnternet çalışmadığından dolayı bir şey yapamadık, görüntü alamadık. Bütün mahalle olarak bu sıkıntıyı yaşıyoruz. En yakın köylerimizde fiber internet var ama burada yok. Kadıköy olarak geride kalıyoruz, bakım olmuyor. Resmi kuruluşlardan bunların yapılmasını istiyoruz. Fiber interneti getirmelerini ve alt yapılarının yapılmasını istiyoruz” diye konuşarak yetkililerden hizmet beklediklerini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme