Dünya birincisi ve ikincileri ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Töre'den aldı

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında BUCA IMSEF ve Endonezya Genç̧ Bilim İnsanları Derneği işbirliği ile online olarak yapılan Uluslararası Proje Yarışması'na Muğla'dan katılan öğrenciler ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin elinden aldı.

  • 956
Dünya birincisi ve ikincileri ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Töre'den aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Bilim Fuarı kapsamında BUCA IMSEF ve Endonezya Genç̧ Bilim İnsanları Derneği işbirliği ile online olarak, İngilizce dili ile yapılan Uluslararası Proje Yarışması’na Muğla'dan katılan Çağlayan Aslan, biyoloji dalında canlı kategorisinde dünya birincisi olarak altın madalya kazandı. Sude Fatma Öner ve Bora Dere ise yine biyoloji dalında çevre kategorisinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Dünya birincisi olan Aslan ve Dünya ikincileri olan Öner ve Dere için Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda tören düzenlendi. Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve basın mensuplarına projeleri hakkında sunum yaptı. 
Proje koordinatörü Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Ali Onaran yaptığı açıklamada, " Biz yıllardır ilimize başarıları getiriyoruz. Bilimin toplumda yayılması için öncülük yapıyoruz. Bu bir farkındalık olsun. Daha çok başarılara beraber imza atalım. Son derece mutluyum, gururluyum bu başarının devam etmesini istiyorum” diye konuştu.
Öğrencilerin yaptığı sunumların ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise şöyle konuştu, “Geleceğin aziz sancarlarını burada ağırlamaktan çok büyük bir onur duyuyoruz. Muğla'dan böyle öğrencilerin yetişmesi ve bu çocukların uluslararası dünya çocuğu niteliğinde bir yabancı dili bilimin yanında en iyi şekilde kullanmaları ve bunu bilimsel bir makaleye çevirip kendini ifade etmesi çok büyük bir başarı öyküsü. Bize bu altın ve gümüş madalyaları sunmaları büyük bir emek içeriyor.”
Programın ardından İl Müdürü Pervin Töre dünya birincisi ve ikincileri olan öğrencilere ödüllerini takdim etti.
 

Dünya birincisi ve ikincileri ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Töre'den aldı

Bakmadan Geçme