Drone Pilotluğu Meslek Oluyor

Boğaziçi Eğitim İnovasyon Kültür Derneği ile Belçika Türk Kültür ve Spor Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Plus Geleceğin Mesleği Drone Pilotluğu eğitimine Belçika'dan sporcular ve bürokratlar ile Sosyal Hizmetler'den gelen çocuklar katıldı.

  • 3919
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin değişik bölgelerinde yapılan çalışmada eğitimler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkili Maiden Flight Tech Havacılık Drone Öğretmeni Vedat Güneş yönetiminde yapıldı. Eğitim kapsamında katılımcılara drone kullanma teknikleri hakkında bilgiler aktarıldı. Belçika ve ülkemizden ayrıca Sosyal Hizmetler’de kalan çocuklardan oluşan 45 katılımcının yer aldığı projenin sertifikaları sahil bandında yapılan tören ile takdim edildi. Boğaziçi Eğitim İnovasyon Kültür Derneği Başkanı Kubilay Uras Kırım, Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Nedim Koçaslan ve kursiyerlerin yer aldığı çalışmanın ikinci ayağı Nisan ayında tekrar Fethiye’de yapılacak. Ölüdeniz, Sarsala Koyu, Kelebekler Vadisi, Karaot Plajı ve Fethiye kordon boyunda verilen drone eğitimlerine Brüksel Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge de katıldı. 

'GELECEĞİN MESLEĞİ'
Drone Öğretmeni Vedat Güneş yaptığı açıklamada, “Burada bulunmamızın amacı Boğaziçi Eğitim İnovasyonKültür Derneği ile Belçika Türk Kültür ve Spor Federasyonu’nun ortak bir çalışması Sosyal Hizmetler’den gelen çocukların katılımı ile sosyal sorumluluk projesi düzenledik. Asıl amacımız ‘Geleceğin Mesleği Drone Pilotluğu’ adı altında bir eğitimimiz bulunuyor. Yaklaşık 10 gündür devam ediyor. Belçika’dan gelen bürokratlarımız ve sporcular ile Sosyal Hizmetler’den gelen sporcularımız var. Valilikten aldığımız izin ile Fethiye’nin değişik bölgelerinde çalışmalar yaptık. Hem ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamış olduk. Kurs sonunda katılımcılara sertifikalarını takdim edeceğiz” dedi. 

'GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU'
Boğaziçi Eğitim İnovasyon Kültür Derneği Başkanı Kubilay Uras Kırım açıklamasında, “Erasmus Plus kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı ile ortaklaşa yaptığımız bir proje. BelçikaTürk Kültür ve Spor Federasyonu üyelerinin de katılımı ile Sosyal Hizmetler’den gelen çocuklar ile bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Geleceğin mesleği olarak görülen drone pilotluğu konusunda bir çalışmamız oldu. Bugün kapanış günümüz. Güzel bir çalışma oldu. Burada katılımcılar hem drone kullanma hem de diğer teknikler hakkında bilgi sahibi oldular” ifadelerini kullandı. 

'GENÇLERİMİZİN İŞ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ'
Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Nedim Koçaslan, “Boğaziçi Eğitim İnovasyon Kültür Derneği ile birlikte Erasmus Plus kapsamında bir proje düzenledik. Bunun ilk ayağını Fethiye’de gerçekleştirdik. İkinci ayağını Nisan ayında yine Fethiye’de yapacağız. Gençlerimizin eğitimi için 20 kişilik kafile ile Belçika’dan buraya geldik. Umarım gençlerimiz burada gördüğü eğitim ve alacağı ehliyet ile bir meslek sahibi olurlar ve iş bulurlar. Amaç gençlerimizin bir iş sahibi olması.  Federasyon olarak da güzel bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyorum. Fethiye Belediye Başkanımıza ve diğer yetkililere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

'BELÇİKA’DA ÇOK YAYGIN KULLANILIYOR'
Belçika’dan gelerek eğitime katılan Abdülbaki Altuntaş, “Belçika’da bulunduğumuz bölgede bir derneğin gençlik başkanıyım. Burada güzel bir çalışma yaptık. Hem eğitim drone eğitimi aldık hem de tatil yaptık. Burada sertifika sahibi olacağız isteyen arkadaşlarımız da drone ehliyeti alabilmek için başvuruda bulunabilecek. Belçika’da drone oldukça yaygın kullanılmaktadır” şeklinde konuştu. 


 

Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor
Drone Pilotluğu Meslek Oluyor

Bakmadan Geçme