Dr. Sadat sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladı

Fethiye Alzheimer Derneği Kurucusu Dr. Mehdi Sadat, sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladı. Sadat, Tıp mesleğini icra eden sağlık çalışanlarının görevinin halkın sağlığını korumak geliştirmek tedavi ve rehabilitasyonu sağlamak olduğunu belirtti.

  • 3731
Dr. Sadat sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyada ve ülkemizde giderek artan ve önemli bir sağlık sorunu olan Alzheimer hastalığına dikkat çekmek için Fethiye Alzheimer Derneği kurduklarını kaydeden Dr. Mehdi Sadat, bu dernek ile hastalıkla ilgili ilçemizde farkındalık artırmayı toplumu bilgilendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Fethiye Alzheimer Derneği Kurucusu Dr. Mehdi Sadat açıklamasında, “Alzheimer ve bakımı ile ilgili ilçemizde derneğimizi kurarak, öncü olmak istedik. Kurulma çalışmalarımızı Ocak ayında tamamladık. Bu süreçte derneğin kuruluşunu haber vermek aynı zamanda ilçemizde ve ilimizde az da olsa aynı hastalık ile ilgili yapılabilecek çalışmaları ve işbirliklerini görüşmek üzere Fethiye Belediye Başkanı Sayın Alim Karaca ve Büyükşehir Belediye BaşkanıSayın Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettik. Derneğimizin tanıtım afişleri kentimizdeki reklam billboardlarına asıldı. Birçok aile hekimine ve eczaneye, derneği ve Alzheimer hastalığını tanıtıcı el broşürleri bıraktık” dedi. 

Alzheimerın bir sağlık sorunu olduğunu, bunun ancak işbirliği içeresinde birlikte daha kolay daha güçlü bir şekilde mücadele edebileceğini aktaran Dr. Sadat, “Bu kapsamda Fethiye’de yaşayan değerli vatandaşlarımızın gerek dernek çalışmalarına gönüllü olarak gerek dernek üyesi olarak katkı verebilirler. Derneğimize ayni ya da nakdi bağış yoluyla insan kazandırabilir” ifadelerini kullandı. Derneğin şu anda geçici bir süre Dr. Mehdi Sadat’ın muayenehanesinde çalışmalarını sürdürdüğünü, en kısa sürede kendisine ait bir merkez edinmeyi amaçladıkları vurgulandı. 
 

Dr. Sadat sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladı
Dr. Sadat sağlık personelinin Tıp Bayramını kutladı

Bakmadan Geçme