• Haberler
  • Spor
  • Dr. Alp Milasspor Kulübü Başkanı Köksal, ' Yarın Fethiye'den şampiyon ayrılma ihtimalimiz yüksek'

Dr. Alp Milasspor Kulübü Başkanı Köksal, ' Yarın Fethiye'den şampiyon ayrılma ihtimalimiz yüksek'

Dr. Alp Milasspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, EldirekGücüspor maçı öncesi takımın konakladığı otelde, FRT TV mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Köksal, takımın ligdeki durumuna, hedeflerine, geleceğe ve planlarına dair açıklamalarda bulundu.

  • 937

Muğla Süper Amatör ligi Play-Off gurubunda mücadele eden nağmağlup lider Dr. Alp Milasspor başkanı Ersin Köksal EldirekGücüspor müsabakası öncesi FRT TV  mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

 Başkan Köksal yaptığı açıklamada, ’’Geçen seneden sonra bu sefer ilk defa Fethiye’ye deplasmana geldik. İlk deplasmanımız diyebiliriz. Tabii iç saha maçlarımız da var. Kazanmak için geldik. Bizim için yarınki EldirekGücü Spor maçı sezonun en önemli maçlarından bir tanesi. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Tek hedefimiz kazanmak. Zaten sezonun son iki maçına girdik. Maç maç bakıyoruz. Sondan ikinci maç yarın. Kazanıp son haftaki müsabakayı bekleyeceğiz.

Şimdi esasen şöyle düşünüyorum. Ben altı yıldan beri takımın Süper Amatör'de olduğunu biliyorum. Bunun beş yılında play-off oynadık. Bir defa play-off'ta müsabakalara çıkamadık. Görünen bir gerçek var; Muğla Süper Amatör'de şampiyon olabilmek için birlikte oynamış ve şampiyon olmuş sporcularla yola çıkmak gerekiyor. Ben de son iki yıldır yaptığım istatistikler, tespitler ve değerlendirmelerle önümüzdeki sezon için böyle bir takım oluşturmayı tasarlamıştım.  Geçen sene büyük takımlarda oynayan çocuklar da vardı tabii ama şampiyon olan bir Ortaca Spor vardı. Önceki sene de şampiyon olmuştu. Bu çocuklarla Erem Başkan ( Kaya) aracılığıyla irtibata geçtim. Ortacaspor bu oyuncularla anlaşma yapmamıştı. Ben de bu çocukların tamamıyla görüştüm, anlaşma sağladım. İşin içine başka arkadaşlarımızı da kattık, katkı sağladık ve harmanladık. Tabii devre arasında bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Yeni oyuncular geldi. Takım iyi bir ekip oldu. Şu ana kadar sadece Milas Belediyesi Milasspor'a karşı normal sezonda bir mağlubiyet aldık. Onun dışında bir mağlubiyetimiz yok. Tüm maçlarımızı kazandık, sadece bir beraberliğimiz var.

Sezon öncesinde şöyle konuşmuştuk: "Bu takım en fazla beş gol yer." Bu beş golden ikisi penaltıdan geldi, üçü ise akan oyunda yendi. İnşallah yarınki maçta da gol yemeden ligi bitiririz. Bu bizim için çok önemli çünkü Milas tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Daha önce Yeni Milasspor Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etti ama ilk kurulduğu yıl ligi ikinci bitirmesine rağmen davet edilerek alınmıştı. Yeni Milasspor önceki sezonlarda namağlup şampiyon oldu, şampiyonluklar yaşadı ama Muğla'daki play-off'larda elendi.  Biz Milas'ta bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah mutlu sona ulaşırız. 25 yıldır Milas halkının özlemle beklediği bir üst lig var ve Bölgesel Amatör Lig'e şampiyon olarak çıkan ilk takım olmak istiyoruz. Tek hedefimiz bu.

Tabii ki rakiplerimiz de var. Şu anda play-off'ta Milas Belediyesi Milasspor, Sevdikemerspor ve EldirekGücü Spor ile kıyasıya bir mücadele içindeyiz. 10 puanımız var. Yarınki maçı kazanıp 13 puana ulaşarak diğer rakiplerimizin müsabakalarını bekleyeceğiz. Belki yarın buradan şampiyon olarak da Milas’a dönme ihtimalimiz var. Bu ihtimalde çok fazla ama sonraki süreci yarınki maçlardan sonra düşüneceğiz.

Biz, Milas’ın bir takımıyız. Milas Spor olarak şu anda isim sponsorumuz var. Alper Bey, Doktor Alp Gayrimenkul Yatırım'ın sponsorluğunda devam ediyoruz. Milas’ta da bu anlamda bir çığır açtığımı düşünüyorum.

 Bu kulübün kurucusu olarak Milas’ta ilk defa bir sponsor getirdim. Kulüplerin bir isim sponsoru olması benimle birlikte oldu. Daha sonrasında geçen sene birinci amatörde Sar Yapı Dört Yol Spor oluştu. Bununla birlikte birçok takım sponsorluk anlaşmaları sağladı ancak federasyona tescil yaptıramadıkları için biraz geç kaldılar. Esasen Milas'taki takımların ve hatta Muğla'daki takımların önünü açmış olduk. İnsanlar, "Evet, Süper Amatör'de ve Birinci Amatör'de isim sponsoru olabiliriz, kulüplere bir katkı sağlayabiliriz" diye düşünmeye başladılar. Bu anlamda gerçekten çok mutluyum, keyif alıyorum.

Alper Bey ile birlikteliğimiz önümüzdeki sezonda da devam edecek. Hedefimiz, üçüncü lig. BAL Ligi'nde de eğer nasip olursa orada kalmak istemiyoruz. Çok maliyetli bir lig. Oranın analizini de sürekli yapıyoruz. İnşallah şampiyon olduğumuzda Milas’ta bir birliktelik ve beraberlik sağlamayı düşünüyoruz. Bu takım Milas’ın bir takımı. Son haftalarda hep söylüyorum; oyuncularıma da, çarşıdaki insanlara da, Milas halkına da. Biz sessiz çoğunluğun sesiyiz. İnsanlar bir şekilde bir baskı hissediyor. Gol atıyoruz, seviniyorlar ama sesli sevinemiyorlar. Bizi tebrik ediyorlar, mutlu oluyorlar ama her yerde bir mahalle baskısı denen şey var. O baskıyı biz Milas’ta gerçekten hissediyoruz, vatandaşlarımız da hissediyor ama büyüklerimizin bazılarının emin olun bundan haberi bile yok. Alttaki yöneticiler, altyapıda çalışanlar, bazı insanlar kendi kendilerine bir baskı ortamı oluşturmaya çalışıyorlar.

Ama şunu diyebilirim: Gerçekten bizim takımımız sessiz çoğunluğun sesi. İnşallah yarından sonra her şey daha farklı olacak. Bizim kimseyle hiçbir problemimiz yok. Sezon başından beri bazı insanlar bize çeşitli yaftalar yapıştırmaya çalıştı. Ama bakıldığında gelinen noktada bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı Milas halkı da, tüm Muğla halkı da görüyor. Demek ki biz doğru yoldayız. Kimseyle kavga etmiyoruz, kimseye hakaret etmiyoruz, bel altı konuşmuyoruz. Bizim tek amacımız, bu takımı Milas adına daha yukarılara taşımak. Bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi. 
 

Bakmadan Geçme

Gerçek Fethiye Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!