Dosyayı gönüllü avukat üstlendi

Fethiye'de eşi tarafından öldürülen Selvan Acar'ın dosyasını Ankara Barosu avukatlarından Fethiyeli Fatih Tahancı üstlendi. Olayın ardından Fethiye'ye gelen Avukat Fatih Tahancı, cinayete kurban giden Selvan Acar'ın annesi Cemile Kaya ve babası İsmail Yakabağ ile görüşüp dosyayı gönüllü olarak üstlenmeyi kabul etti. Acılı anne ve baba ile görüşen Avukat Tahancı, katil zanlısının eşini daha önce yaralamış olduğunu belirterek 'Merhum komşuları tarafından, ailesi tarafından çok sevilen, sayılan aynı zamanda boşanma işlerine girdiği vakit evini Fethiye'ye taşıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınmış. Topluma örnek olabilecek bir kadının ne yazık ki yaşam hakkı elinden alındı' dedi.

  • 4400
Dosyayı gönüllü avukat üstlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de eşi tarafından öldürülen Selvan Acar’ın dosyasını Ankara Barosu avukatlarından Fethiyeli Fatih Tahancı üstlendi. Olayın ardından Fethiye’ye gelen Avukat Fatih Tahancı, cinayete kurban giden Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya ve babası İsmail Yakabağ ile görüşüp; dosyayı gönüllü olarak üstlenmeyi kabul etti. Fethiye Adliyesi’nde acılı anne ve baba ile görüşen Avukat Tahancı, gazetecilere açıklamalarda bulunup; Fethiye’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının dosyaya müdahillik taleplerinde bulunmalarını istedi. 

KADIN CİNAYETLERİ SIFIRLANMALI 
Avukat Fatih Tahancı yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde vuku bulan kadın cinayetiyle alakalı Fethiye’ye geldim. Fethiye’de geçtiğimiz Pazartesi gerçekleşen kadın cinayeti Selvan Acar 25 yaşında, iki çocuk annesi olan hanımefendi eşi tarafından hunharca, canice bir şekilde sırtından bıçaklanarak vefat etti. Şüpheli şahıs Tanju, öğrendiğimiz kadarıyla olay yerinden hemen kaçmış. Kınık Mahallesi civarında daha önce çalışmış olduğu pidecide kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmış bulunmakta. Kolluk personeli tarafından dün itibariyle ifadesi alındı, bugün savcılığa sevk edildi. Savcı hanım tarafından tekrar ifadesi alındı. Gün içerisinde, Türk Ceza Kanunu’nun 81. Maddesi olan, eşe karşı kasten öldürme suçundan tutuklanması talebi ile Sulh Ceza Hâkimine sevk edilmesini bekliyoruz. Yüzde 99 ihtimalle tutuklanacaktır. Ülkemizde kadına karşı şiddet, kadın cinayeti oldukça önemli bir husus ve bunun sıfırlanması gerekiyor. Bizde bu çerçevede Fethiye’de bulunan STK’lara bu ve benzeri dosyalarda müdahillik taleplerinde bulunmalarını, Muğla Barosuna müdahillik talebinde bulunulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde, toplumsal kamuoyu oluşmayacak, bu tarz vakalar sineye çekilecektir ancak sineye çekilmemesi gerekiyor. İki tane pırıl pırıl biri 5, biri 9 yaşında olan kardeşimiz şu an annesiz kaldı. Bu çocukların iyi bir şekilde büyümesi için Fethiye sivil toplumu ve bizler elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

BOŞANMA İŞLEMİ DURDURULMUŞ 
Avukat Tahancı, “Dosyada gizlilik kararı var ancak adli personellerle görüştüğümüz veya dışarıdan duyduğumuz kadarıyla; Tanju Acar’ın daha önceden uyuşturucu kullandığı, tehdit suçlarından ve firar suçlarından adli sabıkası mevcut. Böyle bir çerçevede baktığımız zaman suçlu bir kişi mevcut. Suçlu kişiler ne yazık ki aile hayatını devam ettiremiyor. Selda hanım daha önce birden fazla kez boşanma işlerine girişmiş, çabalamış ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve toplumsal gelenek görenek baskısı ile boşanmasına izin verilmemiş ve günün sonunda bu olay vuku bulmuş. Hatta Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde merhumun davacı olduğu, şüphelinin sanık sıfatında olduğu, yaralamadan kaynaklı dosyaları da hala devam ediyor aslında. Daha önce eşini yaralamış bununla ilgili olarak da dosyalarında uzaklaştırma kararları mevcut. Gerçekten uzaklaştırma kararı varmış ama süresi bitmiş. Keşke uzaklaştırma kararı yenilenseydi ve kolluk kuvvetleri daha dikkatli olsaydı bu ölüm gerçekleşmezdi. Kıskançlık durumu, suçtan kurtulmaya yönelik, cezadan kurtulmaya yönelik olaraktan şüpheli ve sanıklar tarafından her zaman ortaya atılır. Dosyayı baktığımızda, kişileri incelediğimizde bir suç tipolojisi var karşımızda. Onu incelediğimiz zaman suçlu kişinin suçtan kurtulmaya yönelik, haksız tahrik indirimi elde etmeye yönelik ifade verme çabası içinde olduğunu görüyoruz. Merhum komşuları tarafından, ailesi tarafından çok sevilen, sayılan aynı zamanda boşanma işlerine girdiği vakit evini Fethiye’ye taşıyan, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınmış. Topluma örnek olabilecek bir kadının ne yazık ki yaşam hakkı elinden alındı” diye konuştu. 

Anne ve baba katil zanlısının en ağır cezayı almasını istedi. Acılı anne Cemile Kaya, “Fidanımı toprağa koyduk. Canım yanıyor. Katil en ağır cezayı alsın” derken; baba İsmail Yakabağ da “Bu bir canavarlık. Adalet bu şahsın cezasını verecektir” şeklinde konuştu. 

KATİLİN SUÇU KABARIK 
Öte yandan tutuklanan katil zanlısı Tanju A’nın aile içi şiddetten dolayı eşi Selvan Acar’ı yaralamaktan Fethiye 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı öğrenildi. 2020-723 nolu dosya ile yargılama devam ederken, Tanju A.’nın uyuşturucu kullanmaktan dolayı da yargılamasının devam ettiği öğrenilirken; 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de uyuşturucu ve bir kişiyi yaralama ve tehditten yargılandığı ayrıca cezaevinden firar nedeniyle de suç dosyası bulunduğu öğrenildi. (ERDOĞAN KARAGÖZ)

Bakmadan Geçme