Dolmuşlar yüzde 50 kapasite ile çalışıyor

Fethiye'de şehir içi çalışan dolmuşlar, korona virüsü tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge sonrası kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu kabul ediyor. Fethiye'de sabah erken saatlerde ilçe emniyet müdürlüğü trafik ekipleri belirli noktalarda dolmuşları durdurup sosyal mesafe ve 65 yaş üzeri vatandaşların olup olmadığını kontrol ederek koronaya karşı alınmış tedbirlerin hayata geçirilmesine destek oluyor.

  • 2331
Dolmuşlar yüzde 50 kapasite ile çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de şehir içi çalışan dolmuşlar, korona virüsü tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge sonrası kapasitelerinin yüzde 50’si kadar yolcu kabul ediyor. Fethiye’de sabah erken saatlerde ilçe emniyet müdürlüğü trafik ekipleri belirli noktalarda dolmuşları durdurup sosyal mesafe ve 65 yaş üzeri vatandaşların olup olmadığını kontrol ederek koronaya karşı alınmış tedbirlerin hayata geçirilmesine destek oluyor.

Dolmuşlara binen kişiler, diğer yolcularla aralarında bir koltuk mesafe bırakılarak oturduğu belirtildi. Dolmuşlara kapasitelerinin yarısı kadar yolcu aldıklarını belirten şoförler, bu konuda ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini kaydettiler.  Dolmuşçular 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı ve vatandaşların evde kalması üzerine günlük ancak yüzde 20 oranında yolcu taşıdıklarını, benzin parasını bile zor karşıladıklarını ifade ettiler. Bu arada trafik ekipleri tarafından sık sık durdurulan dolmuşlar sosyal mesafe kuralının uygulanıp uygulanmadığını da kontrol ediyorlar. 

Dolmuş şoförleri yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıdıklarını belirterek, “Biz bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızı uyarıyoruz. Bu konuda tam bilinçli olmayanlar var. Sokağa çıkma yasağı konuşuluyor. Bu ülkemiz için iyi olmaz. İnsanlarımızın duyarlılığı ile en kısa sürede bu durumu savuştururuz. 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağından sonra insanlar biraz rahatladı. Şu anda yüzde 20 veya yüzde 30’lara kadar düştük” dedi. 

Vatandaşların evde kal çağrısına uyduğunu dile getiren dolmuş şoförleri, “Biz görev icabı sokaklardayız. İş oranımız düştü. İnşallah kısa sürede tedavisi bulunur ve vatandaşlarımız rahatlar. Bu hastalığın Fethiye ve Muğla’ya gelmemesi için dua ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandılar. 

 


 

Bakmadan Geçme