Dolardaki yükseliş sürüyor

Dolar kuru yükseldiği 34,10 TL'nin üstündeki yükselişini hızlandırıyor. Haftaya 34,11 TL'den giren kur haftanın son gününe 34,17 TL'den başladı. Euro ise 38,15 TL'den başladı. TCMB'nin rezervleri rekor seviyeye çıktı.

  • 44
Dolardaki yükseliş sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar kuru yükseldiği 34,10 TL'nin üstündeki yükselişini hızlandırıyor. Haftaya 34,11 TL'den giren kur haftanın son gününe 34,17 TL'den başladı. Euro ise 38,15 TL'den başladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşmiş Milletler Toplantısı için bulunduğu ABD'deki temaslarını tamamladı. Bakan Şimşek, son olarak kredi derecelendirme kuruluşlarıyla toplantı yaptı. 

Öte yandan Bakan Şimşek, hazinenin gerçekleştirdiği ABD doları cinsinden 10 yıl vadeli 3,5 milyar dolarlık tahvil ihracını değerlendirdi. ihraç ile 1,6 milyar dolar nakit finansman sağlandığını, 1,9 milyar dolarlık anapara geri ödemesinin ise 2025 yılından 2035 yılına ötelendiğini söyledi. 

Öte yandan TCMB'nin rezervleri rekor seviyeye çıkarken, KKM'deki azalış hızlanıyor. Rezervler 20 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar artışla 156 milyar 392 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. KKM'de ise birikimler 30,4 milyar TL azalarak son 1 ayın en hızlı düşüşünü yaşadı. 

TCMB, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu'nun özetini yayımladı. Özette, enflasyon beklentilerinin dezenflasyon süreci için en büyük risk olduğu belirtildi. Öte yandan Eylül ayında enflasyonun bir önceki aya kıyasla yavaşlayacağı ifade edildi.

Bugün içerde ekonomik güven endeksi açıklancak. Dışarda ise ABD'de çekirdek PCE açıklanacak. Fed bu veriyi faize yön verme amacıyla izliyor.
 

Bakmadan Geçme