Dolar telefoncuları da vurdu

Hayatımızın vazgeçilmez parçası olan cep telefonları da doların yükselişinden etkilendi.Doların son günlerde artan fiyatı ile beraber cep telefonlarına da zam geldi. Artan cep telefonları fiyatları telefoncularında işlerini etkiledi.

  • 923
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dolar telefoncuları da vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cep telefonları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu.Sürekli değişen ve yenilenen cep telefonlarına arka arkaya gelen zamlardan sonra vatandaşın alım gücü de azaldı.Telefona gelen zamlar tüketiciyi 2. El telefon almaya yöneltti.Sürekli değişen telefon fiyatlarından geçimini telefon ve telefon aksesuarı satışından sağlayan esnafı da etkiledi.Daha önceden her değişen modeli satın almak isteyen vatandaşlar artık 2.el telefon ile telefonlarını değiştiriyorlar.
Geçimini telefonculuk yaparak sağlayan Umut Kaya’da sürekli artan telefon ve aksesuar fiyatlarından dertli. Satışlarının düştüğünü ifade eden Umut Kaya “Doların artması ile ister istemez fiyatlar da bir artış oldu.Satışlarımızı etkiledi.insanlar geçinmekte zorluk çekiyor.Bir de zamlar gelince insanlar istediği telefon modelini  alamıyor.Elektriği,suyu,yiyeceği, içeceği derken bir de bunlar çıkıyor piyasaya. İnsanlar doğal olarak istediği telefonu ve aksesuarı alamıyor.Bu durum  2. El telefonlara rağbeti arttırdı.Gücü yetmeyen insanlar 2.el alıyor.Ama bu durum 2.el fiyatlarını da yükseltti.Adam sıfırını yüksek fiyattan alınca 2.elini de yüksek fiyattan satmak istiyor.Haliyle bu da sıkıntı yaratıyor”dedi.
 

Dolar telefoncuları da vurdu
Dolar telefoncuları da vurdu
Dolar telefoncuları da vurdu

Bakmadan Geçme