Dolar, Euro ve Altın Sert Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra dolar, Euro ve altında sert düşüşler yaşandı. Dolar, 18 lira seviyelerinden 11 lira seviyelerine kadar düştü.

  • 734
Dolar, Euro ve Altın Sert Düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında ekonomi ile ilgili alınan yeni kararları açıkladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama piyasalarda olumlu karşılanınca Dolar,Euro ve Altın’da sert düşüşler yaşandı.Gece boyunca hareketliliğini sürdüren piyasalarda dolar 18 TL seviyelerinden 11 TL seviyelerine kadar geriledi. Euro ise 20 TL seviyelerinden 13 TL seviyelerine kadar düştü.Buna paralel olarak 1050 TL seviyelerini gören gram altın da 650 TL seviyelerine kadar indi.
"SERBEST PİYASA EKONOMİSİ KURALLARI ÇERÇEVESİNDE YENİ ARAÇLARI DEVREYE ALIYORUZ"
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda alınan kararları açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Üretimi ve istihdamı desteklemek için çeşitli başlıklar altında çok sayıda paketi hayata geçiriyoruz. Serbest piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri ifade etmek istiyorum” dedi.
“TÜRK LİRASI VARLIĞININ MEVDUAT KAZANCI KUR ARTIŞINDAN YÜKSEKSE BU GETİRİYİ ELDE EDECEK. ARADAKİ FARK DOĞRUDAN VATANDAŞIMIZA ÖDENECEK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasını “İnsanlarımızın bankadaki Türk Lirası varlığının mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını Türk Lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak” diyerek sürdürdü.

“KUR FARKI İSE TÜRK LİRASI OLARAK İHRACATÇIMIZA ÖDENECEK”
Döviz kurundaki dalgalanmalar sebebiyle fiyat vermekten zorlanan ihracatçımıza ileri vadeli kur rakamı verilecek diye konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı “Kur farkı ise Türk Lirası olarak ihracatçımıza ödenecek. BES sistemimizin cazibesini arttırmak için yüzde 30'a çıkartıyoruz. Kurum kazançları üzerindeki vergi yükünü azaltarak ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde bir puanlık indirim planlıyoruz.
Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunduğu bilinmektedir. bu altınların ekonomiye kazandırılması için yeni araçlar geliştirilecek. Ülkemizdeki istikrar ve güven iklimini güçlendirecek tüm bu tedbirleri suratle hayata geçireceğiz. Asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden muaf olması uygulamasını genişletmiştik. Bu kararın memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu konuşmanın ardından piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı.Son zamanlarda dolar ve altının önlenemez yükseliş trendi birden düşüşe geçti.Gece boyunca dolar 11TL,euro 13TL,gram altın 650TL seviyelerine kadar geriledi.21 Aralık Salı günü saat 11.32’de dolar 13.80TL, euro 15.53TL, gram altın ise 796 TL seviyelerinden işlem görüyor.


 

Bakmadan Geçme