Dolandırılmak istendiğini ileri sürdü 

Almanya'da çalıştıktan sonra emekli olan ve Fethiye'nin Çiftlik Mahallesi'nde yaşamaya başlayan 54 yaşındaki 5 çocuk babası Hasan Çürük telefon yoluyla dolandırılmak istendiğini ileri sürdü. Çürük, 'Öğle saatlerinde bilinmeyen bir numara beni aradı. Savcılıktan aradığını ve hesaplarımdan üçüncü bir kişinin kredi çektiğini söyledi. Bu işlemden dolayı hakkımda şikayet olduğunu belirtti' ifadelerini kullandı. 

  • 1745
Dolandırılmak istendiğini ileri sürdü 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çiftlik Mahallesi’nde ikamet eden Hasan Çürük, öğle saatlerinde kayıtlı olmayan bir numara tarafından arandığını belirtti. Karşıdaki kişinin telefonu kapatmadan Adliye’ye gelmesi yönünde talebi olduğunu anlatan Çürük, adına olan banka hesabından üçüncü şahısların kredi çektiği yönünde bilgiler aktardığını kaydetti. Telefonu kapattıktan sonra durumu avukatına bildirdiğini aktaran Hasan Çürük, bu tür durumlara karşı vatandaşların çok dikkatli olması yönünde tavsiyelerde bulundu. 

Hasan Çürük yaptığı açıklamada, “Çiftlik Mahallesi’nde yaşıyorum. Almanya’da emekli oldum. Öğle saatlerinde bilinmeyen bir numara beni aradı. Savcılıktan aradığını ve hesaplarımdan üçüncü bir kişinin kredi çektiğini söyledi. Bu işlemden dolayı hakkımda şikayet olduğunu belirtti. Telefonu kapatmadan, Adliye’ye gelmemi istedi. Öte yandan banka hareketlerimi kontrol edip etmediğimi ve şubeye uğrayıp uğramadığımı sordu. Arayan kişi jandarma olduğunu söyledi ve savcının yanına gelmem talebinde bulundu. Ellerinde fotoğraf olduğunu ve bunlara bakıp kendilerine yardımcı olmam gerektiğini dile getirdi. Arabaya binip, kimseye haber vermeden ve telefonu kapatmadan Adliye’de olmamı istedi. Evden çıktıktan kısa bir süre sonra geri döndüm. Eşime her yeri kilitlemesini ve kapıyı açmaması uyarısında bulundum. Bu esnada telefon arabada kaldı ve açıktı” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Çürük, “Durmadan benimle iletişim halindeydi. Geldiğim zaman haber vermemi ve beni bulunduğum yerden alacağımı söyledi. Telefonu kapattım ve hemen avukatımı aradım. Numarayı ona da gönderdim. Aradığında kimsenin cevap vermediğini belirtti. Eve döndüğümde aynı kişi tekrar aradı ve ağır hakaretlerde bulundu. Jandarmaya uygun olmayan bir üslup kullanınca, benim şüphem daha da arttı. Burada amacım halkımızın bu tür konularda bilinçli olması. Daha önce böyle bir şey başıma geldi. Eminim dolandırılmak istendim. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Mümkün olduğu kadar bilinmeyen numaraları kontrol etmeden ve sormadan açmasınlar. Eşim ve ben büyük bir korku yaşadık. Çok şükür olumsuz bir durum yaşamadan bunun üstesinden geldik” şeklinde konuştu. 


 

Bakmadan Geçme