Dolandırıcılardan Taksitli Alışveriş Tuzağı

Gün geçmiyor ki dolandırıcılar yeni bir taktik geliştirmesin... Sosyal medyada verdikleri reklamlarda meşhur bir telefon markasının en üst modelini 5000 TL peşinat ve kalanı 18 ay taksitle yalanıyla pazarlayan dolandırıcılar, peşinatı aldıktan sonra ağlarına düşürdükleri mağduru engelleyerek kayıplara karışıyorlar.

  • 252
Dolandırıcılardan Taksitli Alışveriş Tuzağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son zamanlarda artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Sosyal medya hesaplarından reklam yapıp tuzağa düşen vatandaşlarla yine sosyal medya üzerinden iletişime geçen dolandırıcılar, 5000 TL peşinatla 18 ay taksitle meşhur bir telefon markasının en üst modelinin satışını yapıyoruz diyerek peşinatı alıyorlar ve kargo ücretini de talep ediyorlar.

Mağdur vatandaştan 5000 TL’yi alan dolandırıcılar, ardından mağduru engelleyerek iletişimi kesiyorlar ve numarayı engelliyorlar. Bilişim uzmanları son dönemde bu tür dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkat çekerek, “Alışveriş yaptığınız siteyi mutlaka inceleyin. İsmini ve uzantısını harf harf kontrol edin. Alacağınız ürünün fiyatı piyasanın altında ise temkinli yaklaşın. Mümkünse aldığınız ürünü görerek alın. Şayet kargo yöntemi ile olacaksa, gerçek güvenli ödeme sistemlerini kullanın” diyor.

Bakmadan Geçme