DOKTOR KABAY TABURCU OLDU

Fethiye'de geçtiğimiz günlerde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi KBB Uzmanı Doktor Ahmet Kabay'ın PCR test sonucunun pozitif çıkmasının ardından uzman doktor tedaviye alınmıştı. Tedavinin başarılı geçmesiyle Kabay, görev yaptığı hastane personelinin alkışları arasında izole için evine uğurlandı. 

  • 8024
DOKTOR KABAY TABURCU OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemide normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yapılan tüm uyarılar dikkate alınmayınca korona vakalarının bölgemizde de giderek arttığı ileri sürülüyor. Kurban Bayramı tatili ve turizm sezonunun yöremizde de yoğun geçmesiyle birlikte düğünler, asker uğurlamaları, taziyeler ve diğer etkenlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinin Covid-19 vakalarını arttırdığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi KBB Uzmanı Doktor Ahmet Kabay’ın PCR test sonucunun pozitif çıkmasının ardından uzman doktor tedaviye alınmıştı. Tedavinin başarılı geçmesiyle Kabay, görev yaptığı hastane personelinin alkışları arasında izole için evine uğurlandı. 
Fethiye ve çevresinde Covid-19 vakalarının giderek artmakta olduğu öğrenildi. Kurban Bayramı tatili ve turizm sezonunun yöremizde de yoğun geçmesiyle birlikte düğünler, asker uğurlamaları, taziyeler ve diğer etkenlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinin Covid-19 vakalarını arttırdığı ileri sürüldü. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde KBB Uzmanı Doktor Ahmet Kabay’ın koronaya yakalandığının açıklanması üzerine Dr. Kabay’ın baktığı hastalar, hastane yetkilileri tarafından tek tek aranıp uyarılarak tedbir amaçlı izolede olmaları istenmişti. Uzman Doktor Kabay, görev yaptığı hastanede tedavi edildikten sonra hastane personelinin alkışları arasında uğurlandı. Bu anlar cep telefonuyla kaydedilirken Kabay “beni merak eden tüm hastalarım için çok teşekkür ediyorum. Gayet iyiyim. Doktorum beni çok güzel tedavi etti. Eve gideceğim. Arayan soran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de yakından ilgilendiği korona vakaları, tüm personel tarafından mercek altında tutulurken filyasyon ekipleri de şüpheli durumdaki hastalar için seferber oldular. Bu arada Fethiye Adliyesi’nden izin dönüşü koku kaybı şikayetiyle test yaptıran karı-koca hakim ve savcı olan iki kişinin sonucu pozitif çıktığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “6 adliye personelinin Covid-19 testi pozitif çıktı iddiası doğru değildir” denildi. Yapılan açıklamada “ sadece izin dönüşü koku kaybı şikayetiyle test yaptıran karı-koca hakim ve savcı iki arkadaşımızın sonucu pozitif. Bu arkadaşlarımız izin dönüşü yarım mesai günü adliyeye geldiler. Onlarla kısa süreli temaslı olduğu değerlendirilen kalem personeline tedbiren test yaptırılarak pazartesi gününe kadar evlerine gönderildiler. Test sonuçları henüz belli değil” denildi.
DEVLET HASTANESİNDE 8 POZİTİF VAKA
Öte yandan pandemi süresince Fethiye Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlar ve sağlık personelleri gece gündüz hizmet vermeye devam ediyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kontrolü altındaki onlarca korona şüpheli şahıslardan test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlar Fethiye Devlet Hastanesi’ne yönlendirilip tedavi altına alınıyor. Devlet Hastanesi’nde 20’ye yakın korona şüpheli hasta bulunduğu bunlardan 8’inin test sonuçlarının pozitif olduğu kaydedildi. 
TEDBİRLERE UYALIM
Yetkililer, korona vakalarının tedbirlere uyulmaması sonucu arttığına dikkat çekerek maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini söylediler. Bu kurallara uyulduğu sürece vaka sayılarının düşeceğini de dile getiren yetkililer plajlar, düğün ve cenaze törenleri, asker uğurlamaları ve alışveriş merkezlerinde mutlaka maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini belirttiler. Olası şüpheli durumlarda mutlaka en yakın hastane ve sağlık kurumuna müracaat edilmesini istediler.
 

DOKTOR KABAY TABURCU OLDU
DOKTOR KABAY TABURCU OLDU
DOKTOR KABAY TABURCU OLDU
DOKTOR KABAY TABURCU OLDU

Bakmadan Geçme