DOĞUMA HAZIRLIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Muğla'da ilk kez Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Özgü Çelikkol Güngördük önderliğinde geçtiğimiz yıl başlatılan 'Doğuma Hazırlık Eğitimi'nin 3'üncüsü gerçekleşti.

  • 1506
DOĞUMA HAZIRLIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhabirimiz Esma Turan'ın haberine göre; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Özgü Çelikkol Güngördük tarafından geçen seneden bu yana düzenlenen Doğuma Hazırlık Eğitimlerinin 3'üncüsü Menteşe Altınkalp Restaurant ve Düğün Salonu'nun kır bahçesinde gerçekleşti. Pandemi sebebiyle sınırlı bir katılım ve gerekli tedbirler altında yapılan eğitime yaklaşık 20 anne-baba adayı (çift) katıldı. 

Doğum Psikoloğu Gamze Bağcı Çer ve Özel Ebe İrem Uysal'ında eşlik ettiği eğitimde doğum, doğumda etkili hormonlar, doğumu kolaylaştıran aktif pozisyonlar, doğumda rahatlatıcı ilaç dışı teknikler, doğumda babanın rolü ve görevi, uygun doğum ortamı nasıl olmalı, suda doğum ve bebekle güvenli bağlanma konularında anne-baba adaylarına ışık tutan onemli bilgiler verildi. Aynı zamanda nefes ve gevşeme egzersizleriyle birlikte doğum canlandırmaları ve çeşitli oyunlar ile tüm bilgiler pekiştirildi. 

Menteşe Üntaş Rezidans'taki yeni kliniğinde hastalarını ağırlayan Dr.Çelikkol Güngördük, Muğla'da doğuma hazırlık eğitimlerinde öncü isim olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu konuda bölgedeki büyük bir ihtiyacı giderdiğime inanıyorum"dedi. Talepler ve sonrasında aldıkları geri dönüşlerle motivasyonlarının daha da arttığını dile getiren Dr. Çelikkol Güngördük sözlerine şöyle devam etti.  3'üncü eğitimimizi Covid 19 tedbirlerine uygun bir biçimde açık havada yaptık ve kesinlikle hafızalara kazınan bir eğitim oldu. Gelen yoğun talepler üzerine eğitimlerimize uygun ortam ve gerekli tedbirler altında kış aylarında da devam etmeyi düşünüyoruz" dedi. Suda Doğum uygulamasının da mutlaka değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr.Çelikkol Güngördük, "Suda Doğum" hizmeti ile gebelerimize daha rahat ve gevşemiş bir doğum avantajı sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme