Doğu'dan Basın Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçmiş dönem Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

  • 598
Doğu'dan Basın Bayramı Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe eski Başkanı Doğu mesajında şu ifadelere yer verdi; 
“Basın; haber alma ve ifade özgürlüğümüzün en önemli araçlarından birisidir. Toplumumuz açısından da çağımızın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Bilgi çağı içerisinde yer alıyoruz. Basın bilgi akışının, teknolojik dönüşüm hususunda önemli bir rol üstlenmektedir. Medya emekçimiz yeni iletişim teknolojileriyle birlikte halkımızın beklentilerini en doğru, en tarafsız ve en hızlı şekilde gündeme taşımaya gayret gösteriyorlar. 

Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında yer alan Fethiye’mizde; tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir.’ Sansürün kaldırılışının yıl dönümünde sansür, tüm yönleriyle kendini göstermeye devam etmektedir. Hazırlanan bir raporda 2023 dünya basın özgürlüğü endeksinde Türkiye, geçen yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke içerisinde 165’inci sırada yer aldığı ifade edilmiştir. Hakim karşısına çıkan ve tutuklanan gazeteciler oldu. RTÜK tarafından birçok televizyon kanalına cezai yaptırımlar uygulandı. 
Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışan basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Bakmadan Geçme