Diyetisyen İyiol'dan uyarılar

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Emine İyiol, oruç sonrasında beslenme konusunda uyarılarda bulundu. İyiol, 'Yemeğimizi hazırlarken evdeki kişi sayısını göz önünde bulunduralım. Bayram için ziyarete gelen olmayacak. Yemekleri veya tatlıları da muhakkak kendimiz hazırlayalım. Burada da porsiyonlara çok dikkat edelim' dedi.

  • 2718
Diyetisyen İyiol'dan uyarılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oruç sonrasında normal düzene geçişin kademe kademe olması gerektiğini kaydeden Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Emine İyiol, uyku ve beslenme düzenine dikkat çekti. İyiol, “Korona virüsü salgınından dolayı hayatımızın en farklı Ramazan ayını tamamlamak üzereyiz ve aynı şekilde bir Ramazan Bayramı olacak. Bu dönemde beslenmemizi çok ihmal ettik. Hayatın normalleşmesi ile beslenmemize de önem vermeliyiz. Evde kaldığımız bu dönemde yeni tarifler deneyebilir, kendi yemeğimizi pişirebiliriz. Bu süreci kendi adımıza bir fırsata çevirmeliyiz” diye konuştu.

Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Emine İyiol, “Yemeğimizi hazırlarken evdeki kişi sayısını göz önünde bulunduralım. Bayram için ziyarete gelen olmayacak. Yemekleri veya tatlıları da muhakkak kendimiz hazırlayalım. Burada da porsiyonlara çok dikkat edelim. Bu aralar insanlarda sağlıklı beslenme ile ilgili motivasyonlarının düştüğünü görüyorum. Bu dönemde kişiler giyeceklerine ve görünüşlerine önem verirler. Bunlar aslında harika motivasyonlardır. Bence şimdi yeni bir motivasyona ihtiyacımız var. Bu salgına karşı aşının bulunması olsun. Aşı bulunduğu zaman vücudumuz ne kadar kuvvetli olursa, ideal kilomuza ne kadar yakın olursak; aşıdan göreceğimiz fayda o kadar artacaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklanmalıyız” dedi.

Güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine vurgu yapan İyiol, “Uyku ve beslenmemizi bir düzene sokmalıyız. Bu bir anda olmaz. Vücut stresi sevmez. Bir anda değişikliğe gidersek vücudumuzu strese sokmuş oluruz. Adım adım yapmalıyız. Geçişlerin kademeli olması gerekiyor. Bağışıklığınızı güçlü tutun. Stres altında olur ve kötü beslenirseniz bağışıklığınız düşer. Mutsuz olmayın, aşırı meyve ve şeker tüketerek bağışıklığınızı kuvvetlendiremezsiniz. Kontrollü tüketin ve keyif alacağınız besinlerin tadını çıkarın” ifadelerini kullandı.

Diyetisyen İyiol'dan uyarılar
Diyetisyen İyiol'dan uyarılar

Bakmadan Geçme