Diyetisyen Arsal'dan kış mevsimi için uyarılar

Diyetisyen Gamze Arsal, kış mevsiminde beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. Soğuk günlerde savunma sistemimizi güçlendirmenin en etkili yolunun yeterli ve dengeli beslenme olduğunu hatırlatan Arsal, özellikle enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olan çocukların bu mevsimde ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

  • 1806
Diyetisyen Arsal'dan kış mevsimi için uyarılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyetisyen Gamze Arsal yaptığı açıklamada, “Yazın bol bol hareket etme şansımız oluyordu. Yazın ne kadar su içiyorsak, kışın da bunu ihmal etmemeliyiz. Günde 2 veya 2,5 litre suyumuzu içmeliyiz. Bu metabolizmanın hızlanması ve vücudumuzun temizlenmesi açısından çok önemli” dedi. Arsal, “Bağışıklık sistemimizi de güçlendirmek için bol C vitamini içeren besinler tüketmeliyiz. Portakal, limon, greyfurt, kivi gibi meyveleri tercih etmeliyiz. Bitki çayları ödem atmada ve yine metabolizmayı hızlandırmada yardımcı olabilir. Bunun yanında bağışıklığı arttırıyor ve hastalıklardan koruyor. Kış mevsiminde uyku saatlerimize dikkat ederek bile zayıflayabiliriz. Egzersizlerimize dikkat ederek, akşam yürüyüşleri, 2 veya 2,5 litre su içerek, meyve tüketimi ve düzenli uyku ile beraber çok rahat kilo verebiliriz” ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerin beslenmesinde dikkat edilecek noktaları sıralayan Arsal, “Çocuklarımız okula başladı. Düzensiz beslenebiliyorlar. Mutlaka çocuklarımızın yanına ara öğününü koyalım. Sabah kahvaltısını yapmadan okula göndermeyelim. Bu okulda başarıları için de çok önemli. Atıştırmalık olarak da badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlere yer verirsek;hem başarılarını arttırız hem de sağlıklı olarak büyümelerini sağlamış oluruz” dedi. 


 

Bakmadan Geçme