Diyabet ve Aile Anlatıldı

Dünya diyabet günü nedeni ile Fethiye'de yapılan konferansta Diyabet ve Aile anlatıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Şahin konuşmacı olarak katılırken konferansı Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar Doyuk, Sağlık Görevlileri ile öğretmen ve öğrenciler izledi.

  • 864
Diyabet ve Aile Anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Diyabet Günü nedeni ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansta konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Şahin ‘şeker hastalarında hareketin arttırılması gerekir. Yürüyüş, bisiklete binme, yüzme, bahçede çalışma gibi hareketlerle düzenli olarak fiziksel aktivitenin arttırılması gerekir. Şeker hastalarının diyetlerinde de öğün sayısı sıklığı ve miktarı uzman hekimlerce belirlenmeli. Uzun süreli aç kalınmamalı. Öğün atlanmamalıdır’ dedi. 

Cem Şahin diyabetin anlamını ve tiplerini anlattığı sunumunda şeker hastalarının bilmesi gereken hususları da çeşitli örneklerle anlattı. Diyabetli bireylerin beslenme tedavileri yaşına boyuna vücut ağırlığına fiziksel aktivite düzeyine, sosyo ekonomik durumuna ve beslenme alışkanlıklarına göre uzmanlar tarafından hazırlanmalıdır ve kişiye özel olmalıdır diyen Şahin ‘Diyabet toplumumuzda gidere artan sinsi bir hastalıktır. Kronik böbrek yetmezliği hastalarının büyük bir kısmını diyabet hastaları teşkil ediyor. Diyabetin bu kadar sık görülmesine rağmen biz hastanelerde ikinci basamak tedavisini yapıyoruz ama, Aile Hekimlerimizin de bu tedavide bizlere büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.’ dedi.
Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Ruhsar Doyuk ise seminerin açılışında yaptığı konuşmada ''Her yıl belirlenen 14 Kasım Diyabet gününün 2018-2019 yılları teması Diyabet ve Aile’dir. Bu yıl ki kampanyanın aile temasının seçilmesinin amacı diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemektir. Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabet ile yaşamakta. Bu bireylerin çoğu düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu tip 2 diyabetli bireylerdir'' diye konuştu. 


 

Diyabet ve Aile Anlatıldı
Diyabet ve Aile Anlatıldı
Diyabet ve Aile Anlatıldı
Diyabet ve Aile Anlatıldı
Diyabet ve Aile Anlatıldı

Bakmadan Geçme