DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeye imza atarak çiftçilerin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünlerini değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile online ortamda buluşturacağı DİTAP (Dijital Tarım Pazarı)'ı hizmete sundu.

  • 1466
DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeye imza atarak çiftçilerin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünlerini değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile online ortamda buluşturacağı DİTAP (Dijital Tarım Pazarı)’ı hizmete sundu.

Oluşturulan DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) ile ilgili Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden  yapılan açıklamada; “DİTAP ile tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, üretim ve tedarikin sağlandığı, planlı üretimin yapıldığı devasa bir pazar oluşturularak üretici ve tüketicinin kazandığı bir Pazar oluşturulması ana hedef olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Müdürlük şunları söyledi;“Bugün İlçemiz İncieköy Mahallemizden ve Fethiye Merkezden 500 dekar açıkta badem üretimi ve 100 dekar alanda domates üretimi yapan çiftçilerimize Dijital Tarım Pazarını anlattık.Çiftçilerimiz kayıtlarını yaptırdı üzünlerini dijital ortamda pazara çıkardı.Çiftçilerimiz için  DİTAP (Dijital Tarım Pazarı) ile tarım sektörümüzün geleceği ve çağa uyumluluğu adına çok önemli bir adım atıldı. Bakanlığımızın yaptığı çalışma ile tarımsal arz ve talebin dijital pazaryeri yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşmasını sağlayacak olan DİTAP, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulmasını ve tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacaktır.

Yaşadığımız Corona süreci gıda arz güvenliğinin önemini bir kez daha göstermiş, tarımın önemi daha iyi anlaşılmıştır. Tarlada bahçede ürünün olması elbette önemli, ancak bu ürünleri ihtiyaç duyulan iş gücü ile hasat etme, işleme, depolama ve pazara erişimini sağlayacak şekilde etkin bir lojistik planlama daha da önem arz etmektedir.

İşte bu ve bunun gibi birçok alanda DİTAP Tarım sektörünün kaynak ve ürünlere hızlı, güvenli bir şekilde bunun yanında da adil fiyat etiketleri ile ulaşmasını temin edecektir. Bunun yanında DİTAP’ı kullanan tarım sektörü paydaşlarının bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanması söz konusu olacaktır.
Üretici ve tüketicilerimiz hızlı bir şekilde https://sup.etarim.gov.tr/login adresinden kayıt olarak geleceğin pazarında yerini alabilirler. DİTAP’la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!” dedi.
 

DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'
DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'
DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'
DİTAP'la hem üretici hem tüketici hem de sektör kazanacak!'

Bakmadan Geçme