Disleksiye dikkat çektiler

Muğla Valiliği'nin onayı ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Türkiye Disleksi Harekatı işbirliği özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere yönelik hizmetlerin kalitesini arttırma adına seminer düzenlendi. Gönüllü Özel Eğitim Öğretmenleri Yusuf Yılmaz ve Uğur Bozkurt'un konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

  • 2288
Disleksiye dikkat çektiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve Seydikemer’de görev yapan öğretmenlere “Özel Öğrenme Bozukluğu (Disleksi)” adlı seminer düzenlendi. Etkinlikte gönüllü olarak bu olaya dikkat çekmek isteyen Gönüllü Özel Eğitim Öğretmenleri Yusuf Yılmaz ve Uğur Bozkurt; bu özelliğe sahip öğrencilere yönelik neler yapılabileceği konusunda birer sunum yaptılar. Özel öğrenme bozukluğu olan çocukları fark etme, tanılama, bu öğrencilerin karakteristik özellikleri, öğretmenler için uygulamalı örnekler de verildi. 

Özel Eğitim Öğretmeni Uğur Bozkurt sunumunda disleksi çocukların benzer sesteş harfleri karıştırma, harf atlama veya ekleme, alfabeyi öğrenmede güçlük çekme, organize olamama, verilen talimatları takip etmede zorlanma, yön ve zaman kavramlarını karıştırma gibi öğrenme güçlüğü gösterebildiğini belirtti. Disleksinin okuma, yazma, öğrenme, ifade etme, anlatma becerileriyle birlikte özellikle matematik becerilerinin kazanılıp ifade edilmesinde ortaya çıkan öğrenme bozuklu olduğunu ifade eden Bozkurt, “Öğrenme bozukluğu bazı çocuklarda görülebilir ancak zeka geriliğiyle karıştırılmaması gereken bir durumdur. Çünkü zeka olarak yaşıtlarından ileri durumda bulunan çocuklarda da disleksi görülme tehlikesi vardır. Sadece belirtilerden yola çıkarak çocuğa disleksi tanısı koymak elbette doğru bir yaklaşım değildir ancak eğitimciler ve aileler bahsettiğimiz sorunları gözlemledikleri takdirde mutlaka durumu ciddiye almalı ve bir uzmana başvurmalıdır” dedi. 

Özel Eğitim Öğretmeni Yusuf Yılmaz yaptığı açıklamada, “Disleksi Harekatı Kocaeli gönüllüsüyüm. Gelen talepler doğrultusunda il ve ilçeler ile okullarda bu seminerleri gerçekleştiriyoruz. Özel Öğrenme Bozukluğu (Disleksi) hakkında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Öğrenme güçlüğü olan çocuklar tamamen normal sınıflarda eğitim görüyorlar. Bu öğrencilerden bazıları fark edilmiyor ve bazıları da üstün zekalı… Maalesef burada üstün zekalı bir çocuk fark edilemiyor. Onun haricinde disleksi, diskalkuli, disgrafi, dispraksiolan öğrencilerle nasıl çalışması gerektiği konusunda örnek uygulamalar veriyoruz” şeklinde ifadeler kullandı. 
 

Disleksiye dikkat çektiler
Disleksiye dikkat çektiler
Disleksiye dikkat çektiler
Disleksiye dikkat çektiler

Bakmadan Geçme