Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 

Son yıllarda film ve albümlerin dijital platformlarda yayınlanması, müzik kasetlerinin ise artık üretilmemesi üzerine cd ve benzeri ürün satışlarının yapıldığı dükkanların sayısı oldukça azalmıştı. Fethiye'de bulunan Gökçen Müzik Sahibi Abdullah Gökçen, 37 yıldan bu yana gelişen teknolojiye ayak uydurarak hizmetini sürdürüyor. 

  • 5590
Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Fethiye’de bulunan dükkanında orijinal kaset, müzik CD’si ve film DVD’si satışına devam eden Abdullah Gökçen, kaybolmaya yüz tutan bir mesleğin Fethiye’deki son temsilcileri arasında yer alıyor. Teknolojiye devamlı ayak uydurduklarını söyleyen Gökçen, geçtiğimiz yıllarda VHS kasetlere çekilen düğünleri DVD, flash bellek ve hard disk ortamlarına aktardıklarını belirtti. Yıllar önce çıkan müzik kaset ve CD’leri ile yerli ve yabancı film DVD’leri, dükkana gelen vatandaşlara adeta nostalji yaşatıyor.

KASET VE CD’LER TARİH OLMAK ÜZERE 
Abdullah Gökçen yaptığı açıklamada, “Günümüzde albümler ve filmlerin satışı dijital platformlarda yapılıyor. Kasetler ve CD’ler artık tarih olmak üzere. Müzik ve film CD’leri üretilmeye devam ediyor ama artık kasetler üretilmiyor. Ama talep olduğu takdirde isteyen müşterilerimize elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Bunun yanında geçmiş yıllarda VHS kasetlere çekilen düğünleri DVD, flash bellek ve hard disk ortamlarına aktarıyoruz. İstanbul başta olmak üzere birçok değişik şehirden gelenler, istedikleri CD veya kaseti bulabiliyor. Fethiye’de bu işi yapan 3 kişi kaldık. Yavaş yavaş tarihe karışıyoruz” dedi. 

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUYORUZ
Açıklamasını sürdüren Gökçen, “Satışını yaptığımız CD ve kasetlere talep oluyor. Kasetler artık eskisi gibi satılmıyor. Elimde 3-4 bin orijinal CD, 5 veya 10 bin arası da kaset vardır. Bu şartlar altında mesleğimi sürdürmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi çok seviyorum. 1983 yılında bu dükkanı devraldım. İlk etapta mahalli sanatçıların kaset satışı ile başladık. Daha sonra CD’ler, günümüzde ise dijital ortamlar çıktı. Her zaman teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Böylelikle halkımıza ayak daha iyi hizmet sunabiliyoruz. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tuttuk. Bu yüzden oldukça seviliyoruz” dedi. 


 

Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 
Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 
Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 
Dijital platformlara rağmen mesleğini sürdürüyor 

Bakmadan Geçme