Deva Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Yapıldı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Menteşe İlçe Başkanlığının 1. Olağan Kongresi gerçekleşti.

  • 2697
Deva Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Menteşe İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde  Menteşe İlçe Başkanlığı’nın Kurucu Başkanı Eğitimci ve Yazar Hüseyin İlker Altınsoy oldu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Menteşe İlçe Başkanı H. İlker Altınsoy yaptığı konuşmasında DEVA Partisi’nin halkın ihtiyacından doğan bir parti olduğunu belirterek, "Demokrasi Ve Atılım Partisi’ne düşünüp, taşınıp, sorup, muhakeme yeteneğimi kullanıp, yeni bir vizyon oluşturarak bu partinin çatısında yer aldım. Deva partisi halkın ihtiyacından doğan bir oluşumdur. Ali Babacan liderliğinde halkın dertlerine deva olmak için kurulmuştur. Türkiye örgütlenmesinin bir parçası olarak Muğla'da Demokrasi ve Atılım Partisi'ni gençlerimizin yoğun katılımı ile kurduk. Bu kuruluş çok kısa zamanda oluştu. Halkımızın her kesiminden her türlü düşüncenin ortak buluşma noktası oldu. Ben ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarım, DEVA Partisi programında yer alan kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayandığına, yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin sağlandığına, katılımcı, çoğulcu demokrasinin hâkim olduğu, evrensel değerler ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde temel insan haklarının savunulduğuna ve uygulandığına, başta ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığına, şiddet baskı korku ayrımcılığın yaşanmadığına, hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin gerçekleştirileceğine olan inancımızla yeni bir oluşum olan DEVA'da yer aldık. Menteşe İlçe Başkanlığı’mızın Muğla’mıza ve Menteşe’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin ise, DEVA Partisi olarak, yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktıklarını belirterek şu ifadelere değindi, “Menteşe, bugün tüm ihtişamıyla DEVA’yı kucaklıyor. Muğla’ya DEVA’mızın damlası bugün düşüyor. Demokrasi ve atılımı gaye edinmiş teşkilatımızla Muğla’mıza deva olmaya geliyoruz. Bugün, Menteşemiz için tarihi bir gündür. Şehrimizin sorunlarına, hemşerilerimizin dertlerine deva olacak kadromuzla kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu şehrin sorunları var, bunları görmezden gelemeyiz. Türkiye’nin en uzun şeridine sahip Muğla’mızdan elde edilen kazancın bu şehir için harcanması gerekmektedir. İlimizin her ilçesinde otopark ve altyapı sorunlarını her gün, yaşayarak görüyoruz. Tarım, ilimizin gözbebeği durumunda, fakat ürünlerimizin işlenmesi ve hak ettiği fiyattan satılması gerekmektedir. Muğla’mızda her siyasetçi bunun sağlanması için mükelleftir. Bir diğer önemli konu işsizliktir. İşe ihtiyacı olan vatandaşlarımıza kalıcı istihdam yaratılması gerekmektedir. Bizler kadro hareketi olan bir partinin mensuplarıyız. Kadromuzla, şehrimize hizmet etmeye, demokrasimizi ileri taşımaya hazırız. Kıymetli hemşerilerim; bu güzel şehirde sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu şehrin gök kubbesi altında siyaset yapmak bana da nasip oldu. Yapacağımız her çalışmanın, dökeceğimiz her alın terinin bu şehir için olduğunu bilmek bizlere yorgunluk yaşatmaz. Menteşe 1. İlçe kongremiz; başta Menteşe’miz olmak üzere, Muğla’mıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.”
Konuşmaların ardından Deva Partisi Muğla İl  Başkanı Tolga Keskin, Menteşe İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu’na rozetlerini takarak hayırlı olsun dedi. 
DEVA Partisi Menteşe İlçe Başkanlığı’nın yönetim kuruluda yer alan isimler ise şu şekilde; Yusuf Mert Yılmaz, Fırat Deniz, Özay Akay, Güllü Kocasarı Özen, Ceyda Çiçek, Türkan Tekelioğlu, Elif Ertan, Alim Korkmaz, Mehmet Gökbel, M. Serkan Özçelik, Nazım Çelik, Gülcan Özdemir, Mehmet Küçükler, Ömür Çıvgın.
Yedek üyeler ise, Nilay Akyıldız, Hayrullah Kızıl, Gökhan Başar, Mehmet Oktay Küçükler, Halil Arslan, Ergün Şahbaz, İlyas Korkmaz’dan oluşuyor.

Bakmadan Geçme