Deva Partisi İl Başkanı Keskin Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden, Hüseyin İlker Altınsoy'un yerine yeni bir başkan aradıklarını belirtti. Keskin, 'İlker Altınsoy genel başkanımıza yönelik hakarette bulunmuş. Benim hakkımda da olumsuz konuşmaları var' dedi. Keskin İl Kongresi'nin yapılacağı tarihi de söyledi.

  • 1522
Deva Partisi İl Başkanı Keskin Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
“İLKER HOCA YÖNETİMİNE ALDIĞI İNSANLARLA ANLAŞAMADI”
Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Hüseyin İlker Altınsoy’un istifa sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Keskin şöyle konuştu, “Aslında İlker Hoca diğer ilçelere göre en son atanan insandı. Ama kongreyi ilk yapmak istedi bende yetiştiremeyeceğini ondan önce kongre tarihlerini almış insanlar var dedim ama yetiştiririm dedi. Yetiştirdi de. Yönetime aldığı insanlarla bir anda kaynaşamadı. Yıllardır hocalık yapmasının da etkisi vardı diye düşünüyorum. Biraz onları yönetmekte zorlandı. Biz onun yönetimi ile sık sık bir arada olduk. Aslında İlçe binası da ayrı olacaktı ama maddiyattan dolayı aynı binaya aldık. Böyle olunca onun yönetimiyle de bir arada olmak durumunda kaldık. Sonra sorunlar başlayınca ilçe yönetiminde istifalar olmaya başladı. 8-10 kişi istifa etmek istedi. Ama ben ona istifaları alamazdım. Onları biraz tuttuk. Baktık anlaşacak durumda değiller. Müdahale etmedim. İstifa ederseniz yönetim düşer dedim.”
"GENEL BAŞKANIMIZA VE BANA HAKARETTE BULUNMUŞ"
İl Başkanı Tolga Keskin İlker Altınsoy’un Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a hakarette bulunduğunu söyleyerek, "İlker Altınsoy genel başkanımıza yönelik hakarette bulunmuş. Bu doğru arkadaşlar. Benim hakkımda da olumsuz konuşmaları var. Bana küfür etme noktasına geldiğini söylediler. Profesyonel davranmak istedik. Arkadaşlar istifalarını verdiler ama partiden ayrılmadılar. Benim burada 2 yıl bir görevim var. Önemli olan bizden başka partinin ilerliyor olması. Bana olan kızgınlığınızla partiden ayrılmayın dedim. 21 kişiler 9 kişi istifa edince yönetim düşmedi. Böyle olunca İlker Hocayı çağırdım. Ne yapacağız dedim. İlker Hoca devam edeceğini söyledi. Peki dedim. Tabi devam edemedi. Sonrasında mali sıkıntıların da olduğu defterde ortaya çıktı. Bunu çok söylemek istemiyorum. Ben de kendisini uyardım. Bitirmesi gerektiğini ve böyle olmayacağını söyledim. Ya sen bitir ya da ben bitireyim dedim. Sen buraya şerefinle geldin şerefinle istifa et ayrıl dedim. Daha sonra istifa etti." dedi.”
“ALİ DURNA’NIN ŞAHSIMA YÖNELİK SÖYLEMLERİ BENİ ÜZDÜ”
DEVA Partisi İl Teşkilat Bakanlığı’ndan istifa eden Ali Durna ile ilgili konuşan Keskin şu ifadeleri kullandı. "Ben ilk Ali Bey'i teşkilat başkanlığına koyduğumda beni sırtın yere gelmez diye tebrik ettiler. Fakat öyle olmadı. Koltuğu dolduramadı. Dedim ki, Ali abi sen yoruluyorsun, sıkıntılar da var. Teşkilat başkanlığından alalım seni biraz dinlendirelim dedim. Dedi ki benden bunu isteyeceğine istifamı al daha iyi dedi. Ben de sen biraz daha devam et dedim. Marmaris'te sorun yaşadık. İlker Hoca ile ilgili yaşanan sorunların ardından Ali abiye bu kadar hatanın ardından sen burada duramazsın dedim. Seni burada tutarsan benimle ilgili sorun olur. Seni yerel yönetimlere alalım dedim. Oradan çıktıktan sonra istifasını yazmış. Açıklamalarında şahsımla ilgili söylemleri beni çok üzdü" 

“24 EYLÜL’DE İL KONGRESİ YAPMAYI PLANLIYORUZ”
İl kongresine ilişkin açıklama yapan Keskin,  “24 Eylülde İl Kongresi yapmayı düşünüyoruz. Şuan da 7 İlçemiz var. İl kongresini hala yapamadı yapmadı diye cümleler kullanılmış. Partiler kanununa göre ilçe atamalarının yüzde 35’ini tamamladığınız da kongre yapabiliyorsunuz. Bizim de il kongresini yapmamızda bir engel yoktu. Eylül’ün ilk haftasına kadar her şey tamamlanacak gibi duruyor.
 

Bakmadan Geçme