DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Fethiye'de 1. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen kongrede DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına Saniye Kulaç seçildi. Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 'DEVA kadroları Türkiye'yi yönetmeye geliyor. Yapılacak ilk seçimlerde de DEVA Partisi işbaşına gelecek' dedi.

  • 4225
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Fethiye’de 1. Olağan Genel Kurulu, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı. Kongreye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Fethiye Belediye Başkan Vekili Taner Boz, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, diğer siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ile DEVA Partisi delegeleri katıldı. Divan başkanlığına Furkan Arık seçilirken, başkan yardımcılığına Emre Altun, katipliklere de Çetin Tatlı, Ezgi Paralı ve Güllü Kocasarı Özen seçildiler. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından faaliyet raporu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Turhan tarafından okundu. Mali rapor ise Umut Hepdizdar tarafından okunurken; açılış konuşması İlçe Başkanı Saniye Kulaç yaptı. 

İKTİDARA YÜRÜYORUZ
DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç, “DEVA Partisi bir kişinin, dar bir kadronun değil; fikirleri ile her bir çalışmaya katkı veren isimsiz kahramanlarla tüm milletimizin kurduğu bir partidir. DEVA Partisi, öncesinde hangi siyasi partiye oy vermiş veya vermemiş olursa olsun; aziz Türk milletinin partisidir. Ahde vefa gösteren; demokrasiye, milli iradeye ve geleceğine sahip çıkan Türk milleti, DEVA Partisi’ni kurmuştur. Ülkemizin demokrasi tarihinde özgürlükçü, hukuka saygılı, demokrasiyi öne alan, evrensel değerleri benimsemiş ilke ve prensiplerle hareket eden; ben değil biz diyen, makam değil millet diyen, tek söz sahibinin milletin ta kendisinin olduğunu hiçbir zaman unutmayan bir kadro hareketinin olduğu bir siyasi parti özlemi 9 Mart 2020 tarihinde DEVA Partisi ile son bulmuştur. Vakit yenilenme ve değişim vaktidir. Fethiye’mizin devası buradadır. Bugün samimi kadrolarla tertemiz sayfalar açma zamanıdır. DEVA Partisi için siyaset dürüstlüğün ve erdemin her koşulda hakim değer olmasıdır. Genel Başkanımız Ali Babacan ile birlikte milletimizin irfanında ve vicdanına güveniyoruz. Bu kutsal sorumluğu yüreğimizde hissediyoruz. Adım adım iktidara yürüyoruz” dedi. 

KADRO HAREKETİ PARTİSİYİZ
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin de kadro hareketi partisi olduklarını ifade etti. Keskin, “Herkesin insan onuruna yakışır şekilde; barış ve huzur içinde yaşayabilmesi temin edilecektir. Tek bir vatandaşımız bile kendini dışlanmış ve ötekileştirilmiş hissetmeyecektir. Sosyal adalet sağlanacak, kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan özgürlükçü, çoğulcu, şeffaf, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine bağlı; Atatürk yolunda demokrasi inşa edilecektir. Kongremiz tüm Muğla ve Türkiye’ye hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı. 

BİZ MERKEZLİ SİYASET ANLAYIŞI HAKİM OLACAK 
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin konuşmasında, “Genel Başkanımızın mesajında kadınların, gençlerin ve siyasette yer alacak bireylerin özelliklerini tek tek yansıttı. İl Başkanımız da konuşmasında parti vizyonumuzla ile ilgili vizyon hakkında mesaj verdi. Muğla’nın 13 ilçesinin 10’unda teşkilat kurmamıza rağmen, kadınlarımıza öncülük eden Saniye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim siyasetimizde kadınlar, bizim arkamızdan yürümeyecek. DEVA ailesinin vazgeçilmez fertleri kadınlar ve gençlerdir. Kadın ve gençlik örgütü ana omurgamızın temelini oluşturuyor. Üniversitelerde gençlerimizin yaşadığı sorunları görüyoruz. Türk siyasetinde bir sistemsizliğin olduğunu ifade ediyoruz. 2017 yılında yapılan referandum ile Anayasa değişikliğinin, Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulamayacağını; 2 yıllık uygulaması ile her alanda Türkiye’yi dibe indirdiğini görüyoruz. Yönetim krizinin var olduğunu, yargıya müdahalelerle yargının bir çıkmazda olduğunu; bugün gelinen aşamada iktidar ortakları bunu kendi ağızlarıyla ifade ettiler. Henüz daha mürekkebi kurumayan Anayasa değişikliğinin artık Türkiye’ye yetmediğini, yeniden Anayasa konuşulması gerektiğini ifade eder açıklamalarda bulundular. İktidarı ve muhalefeti ile bu ülkenin sorunlarını çözebilecek bir siyasi hareket olsaydı, biz DEVA kadroları olarak partiyi kurmayacağımızı ifade etmiştik. Ama gelinen noktada sorunların çözülemediğini gördüğümüz için biz DEVA kadroları olarak yola çıktık. Bunu yaparken de merkeze ortak aklı koyduk. Ben değil biz merkezli siyaset anlayışını Türkiye’de hakim kılmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

DEVA PARTİSİ FETHİYE İLÇE YÖNETİM KURULU
Fethiye İlçe Seçim Kurulu gözetiminde tek liste ile gidilen kongrede başkanlığa Saniye Kulaç seçilirken; yönetim kurulunda şu isimler yer aldı; 
Savaş Zeybek, Umut Hepdizdar, Serdar Başbuğ, Mustafa Oran, İbrahim Turhan, Mehmet Topuz, Doğukan Nuri Erçetin, Talip Geçkin, Berire Sena Baldemir, Ramazan Cengiz, Seyfi Küçük, Süreyya Orhan, Taner Öner, Tijen Demirel

ÇELENKLER DİKKAT ÇEKTİ 
DEVA Partisi Fethiye 1. Olağan Genel Kurulu’na gönderilen çelenkler dikkat çekti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın çelenginin yanı sıra geçmiş dönem Belediye Başkanı Behçet Saatcı, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Yörük’ün çelenkleri dikkat çeken çelenkler arasındaydı. 


 
 

DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı
DEVA Partisi Fethiye'de ilk ilçe kongresini yaptı

Bakmadan Geçme