Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu

FRT Televizyonu'nda yayınlanan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında korona virüsü salgını normalleşme sürecinde denizcilik sektöründe alınan tedbirler konuşuldu.

  • 721
Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Ece Marina Genel Müdürü Burak Ardahan; bölgemizin deniz turizmi açısından sezona dair değerlendirmelerde bulundular. 

ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK
Denizcilik sektörü ve deniz taşımacılığının önemine vurgu yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, “Hayatın devamını sağlayan sektör denizciliktir. Dünya üzerinde taşımacılığın büyük çoğunluğu deniz üzerinden gerçekleşmektedir. Kovid-19 sürecinde en aktif biz denizciler çalıştık. Bu yönde bakanlığımız çok iyi çalıştı. Birçok önlem alındı. Salgın süreci Fethiye’de çok iyi yönetildi. Genelgelerde belirtilen ne varsa hepsini yerine getiriyoruz. Bunu önce kendi sonra misafirlerimizin sağlığı açısından yapacağız. En önemli kural hijyen… Teknelerimizin hepsi hijyen açısından sağlıklı, bir sorun yaşayacağımız ortam değil” dedi. 

KONUYA HASSAS YAKLAŞIYORUZ
Açıklamasını sürdüren Arıkan, “Günübirlik teknelerde yüzde 50 kapasite ile yolcu alıyoruz. Arkadaşlarımız çok büyük bir özveri gösterdi. Yatlar kapalı tur, en fazla 12 kişi katılabiliyor ve aileler geliyor. Günübirlik teknelerde korona virüsü salgını döneminde 150 yolcudan fazlası kabul edilmeyecek. Mesela tekne 400 kişilik, yüzde 50 kapasite ama 150 kişiden fazla müşteri alınmayacak. Sektör olarak konuya hassas yaklaşıyoruz. Gelen misafirlerin ateşi ölçülecek; maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilecek. Birçok arkadaşımıza bulaşık makinesi aldırdık. Denizde tek kullanımlık malzeme kullanmamız mümkün değil. Desteklemeler hususunda ilgili bakanlıklara yazılarımızı gönderdik. İlgili belgelerin ücretinin ödemelerinin ötelenmesi konusunda başvurumuz oldu. Odalar da elini taşın altına koydu. İhtiyaç sahibi ilgililere kredi desteği sunuldu. Fethiye’de umduğumuz kadar müracaat olmadı” ifadelerini kullandı. 

İZOLEYİ SAĞLADIK 
Ece Marina olarak deniz üzerinde ve marinada izoleyi sağladıklarını kaydeden Ece Marina Genel Müdürü Burak Ardahan, “Ece Marina olarak hudut kapısıyız. Salgın döneminde yurtdışından girişlerimiz olmadı. Marinada bir vaka ile karşılaşmadık. Uluslararası görüşmelerimiz neticesinde hazırlıklı davrandık ve önlemler açıklandıkça misafirlerimizin sağlığını düşünerek önlemlerimizi aldık; almaya da devam ediyoruz. Sürekli güncelleniyor.  Salgın döneminde teknelerinde kalan yabancı misafirlerimiz vardı. Aldığımız tedbirleri kendi ülkeleri ile karşılaştırdıklarında, Türkiye’deki önlemlerin daha iyi olduğunu dile getirdiler. Ülkemizde kendilerini emniyette hissettiklerini söylediler. Deniz üzerinde ve marinada izoleyi sağladık. Sokağa çıkma kısıtlama dönemlerinde yabancı misafirlerimizi bilgilendirdik. Ekmek ve su gibi ihtiyaçları tarafımızdan karşılandı. Marinaya gelen misafirlerimizin ve personelimizin ateşi ölçülüyor. Personelin ateşleri ölçülüp, kayıt altına alınıyor. Marinada kalan ve yeni gelen müşterilerimizden sağlık beyan formları alıyoruz. Maske ve sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Bütün yürüyüş noktalarında ve girişlerde el dezenfektanları bulunuyor. Uyarı levhaları koyduk. Turistlerin gelişi Avrupa Birliği ülkeleri için 31 Ağustos, İngiltere için ise 15 Temmuz tarihi ön görülüyor. Sezona umutlu başladık” açıklamalarında bulundu. 

 
 

Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu
Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu
Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu
Denizcilik sektöründe normalleşme süreci konuşuldu

Bakmadan Geçme