Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı

Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası nedeni ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından tören düzenlendi.

  • 399
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Demokrasi ve devrim şehitleri anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Binası’nda Demokrasi ve Devrim Şehitleri haftası nedeni ile ÇYDD tarafından tören düzenlendi.Haber
Düzenlenen tören hakkında konuşma yapan çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli “Akademisyen, araştırmacı yazar, Uğur Mumcu, araştırmaları fikirleri ve kitaplarıyla toplumun güçlü ışığı olmuş özellikle gençlerin örnek aldığı namuslu bir Atatürkçü ve özgürlükçü bir demokrattır. Onun, “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz” sözü bu günlere kadar gelmiş bir ilke olarak yerini almıştır. “Bir kişiye yapılmış bir haksızlık, bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur” diyen Uğur Mumcu, Atatürk devrimleri ve laikliği çağımızın gelişmiş demokrasisi ve insan hakları anlayışıyla bütünleştirmeyi başaran yürekli, özverili namuslu bir demokrat ve hukuk devleti savunucusudur. Uğur Mumcu’nun uğrana hayatını kaybettiği fikirler, ondan güç alan milyonlarca yurtsever tarafından sürdürülmektedir. Uğur Mumcu ve diğer demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve onların şimdi ışıklar içinde olduğuna inanıyorum” dedi. 
Haber
Dernek üyelerinin katıldığı törende aracına yapılan bombalı saldırı sonucu şehit olan Gazeteci Uğur Mumcu’nun hayatını fotoğraflarla anlatan slayt  gösterisi sunuldu. Demokrasi ve Devrim Şehitleri’ni anlatan türküler koro halinde seslendirildi.
HaberHaber

Bakmadan Geçme