Demokrasi nöbeti bitmeyecek

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, Fethiye'de de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıda, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı programı belirlendi. 15 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00'da Beşkaza Meydanı'nda yapılacak demokrasi nöbeti gece saat 00.13'te okunacak selanın ardından sabaha kadar 50 kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak icra edilecek.

  • 930
Demokrasi nöbeti bitmeyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Darbe kalkışmasının 4. yılında 15 Temmuz Demokrasi Bayramı, Fethiye’de de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. Fethiye Kaymakamlığı’nın hazırladığı programa göre 15 Temmuz Çarşamba günü protokol üyeleri şehit ailesi ziyaretleri yapılarak; Demokrasi Bayramı etkinlikleri başlayacak. Saat 11.00’da Fethiye ve Ölüdeniz semalarında paramotor ve paraşüt gösterileri gerçekleştirilecek. Aynı gün öğle namazı öncesinde Fethiye Merkez Yeni Camii’nde şehitlerimizin ruhu için mevlidi şerif okunup, hatim duası yapılacak. Saat 13.00’da da protokol üyeleri Fethiye Şehir Mezarlığı’nda şehit kabirlerini ziyaret edecek.

Günün anlam ve önemi ile ilgili olarak Beşkaza Meydanı’nda akşam saat 20.00’da fotoğraf ve video gösterimi yapılacak. Fethiye Müftülüğü organizasyonu ile Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualarda bulunulacak. Bu etkinlikle başlayacak Fethiye’deki demokrasi nöbeti öncesinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylenecek. Daha sonra şiirler okunacak. Gecede, Fethiye Belediye Başkanlığı’nın organizesinde mehteran, sinevizyon gösterisi ve kahramanlık türküleri dinletisi gerçekleştirilecek. Gece saat 00.13’te Türkiye’deki ve Fethiye’deki tüm camilerden aynı anda selalar okunacak. 00.15’ten itibaren şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile STK, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri 50 kişilik gruplar halinde; dönüşümlü olarak demokrasi nöbeti tutacak. Nöbet, 16 Temmuz sabah namazından önce okunacak sela ile tamamlanacak.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, tüm Fethiye halkını 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ve demokrasi nöbetine davet etti.

Demokrasi nöbeti bitmeyecek
Demokrasi nöbeti bitmeyecek
Demokrasi nöbeti bitmeyecek

Bakmadan Geçme