Demirel, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 4179
Demirel, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Demirel; "3 Mayıs Hürriyet meşalesini tutuşturarak dört bir tarafı işgal edilmiş olan Türk vatanını selamete erdiren Atatürk'ün yaktığı milli ateşin tekrar harlandığı şanlı bir gün, Türk fedakarlık ve kahramanlığının bir volkan gibi kaynadığı kutlu bir tarihtir." dedi.

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ülkü Ocakları İl Başkanı Demirel mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Tarih sahnesine çıktığı ilk günden itibaren, büyük ve çetin imtihanlarla varlığını cümle cihana kabul ettiren büyük Türk Millet’inin şanlı mazisi, bedeli ödenmiş kahramanlıklarla doludur.Büyük Hun Devletinin kuruluğu günlerden, günümüze dek geçen süre içerisinde, farklı zaman ve coğrafyalarda, Türk’ün Kızıl Elma Ülküsü doğrultusunda hayat bulan her devlet, aynı inancın, aynı azmin, aynı derdin, aynı çileli yolun neticesinde kurulmuştur.

Sultan Alparslanîn kefeni ile çıktığı Malazgirt Ovasında çarpan her yürek, aynı ideal, aynı iman ile çarpmış ; herbir nefer, biraz sonra toprağa düşeceği gerçeğini tevekkül ile karşılayarak, kendi nefislerinden öte bir büyük rüya’yı gerçekleştirmek için orada saf tutmuştur. Kızıl Elma bellidir; Allah’ın adını yüceltecekler, O’nun nizamını aleme kabul ettirip, cihan’ı sulh,sükun ve nur’a gark edeceklerdir.

Anadolu toprağına mührümüzü vurduğumuz 26 Ağustos 1071’den bugüne dek geçen süre boyunca, bu kutlu ideal’e sıkı sıkı’ya bağlanmış nesiller içerisinde nice isimsiz kahraman, toprağın kara bağrına sıra dağlar gibi uzanmıştır.3 Mayıs’ı anlamak tarihi hakikat’i anlamaktan geçer. 3 Mayıs 1944’te üstü örtülü Moskof emellerinin perdesini indirerek, Türk’ün istiklalini gölgelemek isteyen hain odakları deşifre eden Türk Milliyetçileri, vatanlarının selameti uğruna gayret gösterdikleri bir hengamede, ecdadları gibi bedel ödediler.

Tabutluklarda iki büklüm, kızgın ampül ışığında bekletilen, tırnakları çekilen, aylarca hürriyetlerinden, ailelerinden ve sevdiklerinden mahrum edilen Türk Milliyetçilerine ne yazık ki bu zulmü, moskof’un mankurtlarını arkalanan , devrin idarecileri yapmışlardır.

3 Mayıs 1944, Ergenekon'da ateşe hükmedip dağları delen ve tüm engelleri ortadan kaldıran Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla ayağa kalktığı gündür.

3 Mayıs Hürriyet meşalesini tutuşturarak dört bir tarafı işgal edilmiş olan Türk vatanını selamete erdiren Atatürk'ün yaktığı milli ateşin tekrar harlandığı şanlı bir gün, Türk fedakarlık ve kahramanlığının bir volkan gibi kaynadığı kutlu bir tarihtir.

3 Mayıs’ın biz Türk Milliyetçileri açısından anlamı derin, önemi büyüktür. O güne dek fikri düzeyde seyreden Türk Milliyetçiliği fikriyatı Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Osman Yüksel serdengeçti ve ismini gönlümüze nakşettiğimiz diğer kahramanlar’ın soylu duruşu ile toplumsal bir kitle hareketi olma yolunda ilk adımı atmıştır.Önümüzdeki hedef açıktır.

Hedef; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda, Başbuğ Alparslan Türkeş'in görüşleri ışığında, Bilge Türk Devlet Bahçeli'nin liderliğinde çağlar üzerinden atlayarak ilimde, teknikte ilerlemek, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen büyük devlet olmak, Türk medeniyetini tekrar dirilterek dünyaya adalet ve nizam getirmektir. Bunu yapacak inanca ve güce sahibiz.

Büyük Türk milletine olan sonsuz bağlılığımız, karşılıksız sevgimiz ve sarsılmaz inancımızdan aldığımız güçle küresel şer odaklarına, onların ülke içerisindeki uzantılarına karşı azim ve kararlılık ile direnç göstereceğiz. Bu şuur, duygu ve düşüncelerle, Başta Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi olmak üzere, 3 Mayıs 1944 kahramanlarını rahmetle anıyor, 3 Mayıs Milliyetçiler gününüzü en kalbi hislerle kutluyorum.”

Bakmadan Geçme