Demir: 'Türkiye Cumhuriyeti'ni Kurarak, Yepyeni Bir Çığır Açmıştır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 10 Kasım Atatürk'ü anma gününün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 354
Demir: 'Türkiye Cumhuriyeti'ni Kurarak, Yepyeni Bir Çığır Açmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Demir mesajında: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.
Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır.
Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme