Davutoğlu Muğla'dan Cumhur İttifakı'na seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il binası açılışı ve il kongresine katılmak için Muğla'ya geldi. Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

  • 865
Davutoğlu Muğla'dan Cumhur İttifakı'na seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Muğla İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere Muğla’ya geldi. İl Başkanlığı binası açılışından sonra Muğla’nın merkez Menteşe İlçesi’nde bulunan İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 1. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.
 “BAHÇELİ MUĞLA’YA EN SON 2014’TE GELMİŞ”
Davutoğlu partisinin İl Başkanlığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Ben Devlet Bahçeli’ye, en son ne zaman Hakkari'ye gittin diye sorduğum zaman Selçuk Bey güzel bir hatırlatma da bulundu. Hakkari’yi bırakın sayın başbakanım son olarak Muğla’ya, Denizli'ye, Muş'a ne zaman geldi diye sorsak dedi. Bir baktık ki 2014 19 Şubat'ta gelmiş. Aramızda ki fark bu 7 yıldır gelmemiş. Ben bir yılda 3 kere geldim. Ondan sonrada geleceğim. Biz Ankara'da oturup ahkam kesenlerden değiliz. Ankara'da oturup vatanperverlik dersi verenlerden değiliz. Vatanın ayağına gitmeyen, vatan toprağına ayağı bulamamış hiç kimse bize vatanperverlik dersi veremez. Millet bilincinden yoksun olanlar, bize milliyetçilik dersi veremez. Hadi diğer gelmemesini anlarım da arkadaşlar ya milletin bağrı yanmış bu yangında. Muğla’nın bağrı yanmış İçmeleri gördüğümde hala manzara gözlerimde ağlamamak için zor tuttum kendimi. O güzel İçmelerin bütün bayırları yanmış. Bozalan Köyü'ne gittiğimde yüreğim dağlanıyor. Çökertme' de, Kozağaç'ta. Gözümün önünden o manzaralar gitmedi. Peki, şimdi Muğla' da size soruyorum, sayın bahçeli geldi mi yangında geçmiş olsun demeye? Gelmedi.”
“GELİR DAĞILIMI YERLE BİR OLDU”
Davutoğlu konuşmasının devamında hükümete seslenerek, “Bunlar orta sınıfı yok ettiler. Orta sınıf yok oluyor. Özal rahmetlinin orta sınıf diye topluma tanıttığı orta sınıf genişlediği zaman, huzur bulur, istikrar bulur. Bunlar orta sınıfı daralttılar ve aşağıya piramit gibi gittikçe genişleyen bir yoksulluk halkası oluşturdular. Gelir dağılımı yerle bir oldu. Hayatından memnun olan hiç kimse yok. Sayın Erdoğan yurtdışına giderken açıklama yapmış. Fiyat artışların karşı tedbir alacağım diye. Alınacağı tedbir ne biliyor musunuz? Yine muhtemelen gözlere soka soka patates, soğan kamyonlarını bulacaklar sağdan soldan. Alacağı tedbir ne biliyor musunuz? Fahiş fiyat deyip kontrol için bir şeyler gönderecekler, göstermelik tanzim mağazalarını bir yere açacaklar. Bu ekonomi bilmemektir. Onu yapacağına vaktinde damadı olan ve bir merkez bankasının içini boşaltan Türkiye’yi borca boğan, faizi enflasyonu zirveye çıkartan, bir gecede ortadan kaybolup giden damadı göreve getirmeyecekti. Ya da görevden alacaktı.” Diye konuştu. 
 “MUSİBETLER GİDECEK BİZ GELECEĞİZ”
Davutoğlu, kendisine “musibet" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yanıt vererek, “Bu memlekette enflasyon musibeti varsa sorumlusu Sayın Erdoğan ve Bahçeli'dir. Eğer bu memlekette bugün dünyanın en yüksek faizi varsa bunun sorumlusu Erdoğan ve Bahçeli'dir. Eğer bugün Türkiye’de bir yolsuzluklar musibet varsa bu musibeti baş sorumluları Erdoğan ve Bahçeli'dir. Eğer bugün Türkiye'de bir adaletsiz ve hukuksuzluk musibeti varsa bunun sorumluları da Erdoğan ve Bahçeli'dir musibetin tarumar ettiği halkımıza da şunu söylüyoruz. Bu musibetler gidecek, biz geleceğiz Allah'ın izniyle.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme