DARİON ATKİNS LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR'DA

ING Basketbol Ligi'nin yeni takımı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Yunanistan'ın AEK takımından Darion Atkins ile anlaştı.

  • 1300
DARİON ATKİNS LOKMAN HEKİM FETHİYE BELEDİYESPOR'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1992 doğumlu, 2.03 boyundaki pivot Darion Atkins AEK’dan önce 2016-2017 sezonunda İsrail’in Hapoel Holon, 2017-2018 sezonunda Fransa’nın Strasbourg, 2018-2019 sezonunda yeniden Hapoel Holon, 2019 yılında 17 maçlığına İspanya’nın Tenerife, 2019-2020 sezonunda Almanya’nın Brose Bamberg takımlarında forma giydi.
Darion Atkins 2019 – 2020 sezonunun başında Yunanistan’ın AEK takımına transfer olmuştu.
Yeşil-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Fethiye'ye AEK'dan transfer! ABD'li oyuncu Darion Atkins Fethiye'de! Beraber nice başarılara... BEŞKAZA'YA HOŞGELDİN ATKINS” ifadeleri kullanıldı.
Darion Atkins, pandemi nedeniyle, Yunanistan’dan Türkiye direkt uçuş olmadığı için Türkiye’ye Romanya üzerinden gelebildi. Fethiye’ye ailesiyle beraber gelen Darion Atkins ayağının tozuyla Covid-19 testine girdi. 
Darion Atkins’in başantrenör Alkım Ay’ın görev vermesi halinde Cumartesi günü Fethiye’de oynanacak olan Galatasaray maçında süre alması bekleniyor.
 2.03 metre boyundaki Birleşik Amerikalı uzun forvet, Şampiyonlar Ligi’nde Tenerife forması ile 7 maçta ortalama 11.0 dakika süre alırken 4.1 sayı, 2.0 ribaund ve Bamberg forması ile 5 maçta ortalama 19.0 dakika sahada kalırken 8.0 sayı, 3.6 ribaund, 1.4 blok istatistikler ile katkı vermişti. Final 8’de ise AEK forması ile sadece 1 maçta 5 dakika süre almıştı.
Atletik özellikleri, çabuk ayakları ve dış şut tehditiyle önemli bir uzun forvet olan Atkins, ikili oyunları hava harekatları ile bitirebildiği gibi, topu yere vurabilen ve açık alanda da mobilitesi ile etkili bir uzun olarak biliniyor. Darion Atkins ayrıca savunmada da çok çalışkan bir isim olarak özellikle bloklarıyla dikkat çekiyor. 
Son olarak AEK’da fazlaca forma giyemeyen Darion Atkins Fethiye’nin kendisine vereceği şansı değerlendirmeye çalışacak. Darion Atkins’in yüksek tempolu bir oyun oynamaya çalışan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da hem ribaundlara katkı vermesi, hem de dış şut tehditi olduğu için hücuma derinlik getirmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme