Darbe Gecesi Yaşananlar Ortaya Çıkıyor

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı

  • 4479

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin davada 5'i firari 307 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, görülen davada Fethiye ile ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi.

Mahkeme başkanı, tanık A.A'nın, davanın sanığı eski üsteğmen Veysel Kör hakkındaki beyanlarını okudu. O dönem Fethiye'de görev yapan A.A; Telefon görüşmesi yaptığı Veysel Kör'ün, kendisinden görev yaptığı Fethiye'de, kaymakamı derdest etmesini istediğini öne sürdü. A.A, bunun üzerine Kör'e küfrederek telefonunu kapattığını savundu.

Bu beyanlar üzerine diyeceği sorulan Kör, "Çarpıtılarak aleyhimde verilen beyanlarına katılmıyorum." dedi.

Telefon konuşmasının anlam bütünlüğü olmadığını iddia eden Kör, "Konuşmanın başlarında şahıs bana telefonu açar açmaz, 'Devrem naber, napıyon?' diyor. Ben de hal hatır cümlesine yer vermeden, 'Kardeşim iyiyim, emniyet aldık, bekliyoruz.' diyorum. Bu cevabı vermem mantık dışıdır." diye konuştu.

Veysel Kör, "Şahıstan, ilçeyi alma isteği de absürt bir istektir. Şahıs ilçe komutanı bile değildir. Karakol komutanıdır. Karakol komutanı olan bir şahsın bir ilçeye el koyması, görev yapanların onun sözüne itibar etmesi zaten beklenemez. İlçe komutanı olmayan kişinin ilçeyi alması, hele ki tatil beldesini almak istemesini istemem çok mantıksızdır." diye konuştu.

Bu kişinin hain yapıyla irtibatlı olduğunu ve FETÖ'nün kendisine iftira attırdığını düşündüğünü savunan Kör, suçlamaları reddetti. Sanık Kör, bu tanık beyanının karar için esas teşkil etmemesini ve dikkate alınmamasını istedi.

O dönem Fethiye Kaymakamı olarak Ekrem Çalık görev yapıyordu. Gece boyu ilçe jandarma komutanı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışılarak herhangibir olumsuz durum yaşanmamıştı.

Bakmadan Geçme