'Daniela' Müslümanlığı Seçerek, 'Derya' İsmini Aldı

Almanya'da bir huzur evinde hasta bakıcı olarak görev yapan 53 yaşındaki Daniela Stein, araştırmaları sonucunda İslamiyet'i seçti ve Müslüman oldu. Daniela Stein, ihtida töreninin ardından Derya ismini aldı.

  • 883
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Daniela' Müslümanlığı Seçerek, 'Derya' İsmini Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuran-ı Kerim’den etkilenerek Müslüman olmaya karar veren, Daniela Stein, Fethiye Müftülüğü’ne başvurdu. Düzenlenen ihtida töreninde Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Alman vatandaşı Daniela Stein, Derya ismini aldığını söyledi. Korona virüsü tedbirleri altında gerçekleştirilen törenin ardından Fethiye Müftüsü Kamil Oktay tarafından İhtida Belgesi, Almanca ve Türkçe Kur’an-ı Kerim Meali ile İslam dini kitapları hediye edildi. İhtida töreninde vaiz Muhammer Gökmen, Müftülük görevlisi Fatih Mehmet Ersoy şahitlik yaparken törene aile yakınları da katıldı.
MUTLU BİR GÜNDEYİZ
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Bir ihtida töreni daha gerçekleştirmiş olduk. Elhamdülillah mutlu bir gündeyiz. Derya kardeşimiz eşi ile beraber bize geldiler. islam dinini tercih etmiş, araştırmış bize de sadece bu düşüncesini inancını ikrar ettirmek sesli bir şekilde söyletmek kaldı. Bütün misafirlerimizle beraber kelime-i Şahadet ve Kelime-i Tevhid tekbir getirdik. Rabbim hayırlı mübarek eylesin. Güzel günler nasip eylesin. Ailelerindeki huzuru daim eylesin” dedi.
İSLAMİYET’E İLGİ DUYDU
Müslümanlığı seçen Alman uyruklu Daniela Stein’in eşi Mustafa Kiracı, “2 yıldır beraberiz. Bu süreçte her yaz memleketimize geliyoruz. Ben zaten Fethiyeliyim. Almanya Berlin'den geliyoruz. Buraya gelmeden 2-3 ay önce eşim kendi kararıyla hiçbir zorlama görmeden İslamiyet’e ilgi duymaya başladı. Kuran-ı Kerim’in Almancasını okumaya başladı. Fethiye’ye geldiğimizde İslam dinine geçmek istediğini belirtti” şeklinde ifadeler kullandı.
BENİ ETKİLEYEN EZAN SESİ VE KURAN-I KERİM OLDU
İhtida töreninden sonra Derya ismini alan Alman uyruklu Daniela Stain ise” Beni etkileyen ezan sesi ve Kuran-ı Kerim oldu. Almanca olarak Kuran-ı Kerimi okudum.  Beni İslamiyet inancına çekti. Diğer dinler beni etkilemedi. İslamiyet yani bizim dinimiz benim kalbimde bir kapı açtı” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme