Cura, 'Darbeden en fazla ülkücü hareket etkilenmiştir'

Milliyetçi Hareket Partisi Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, 12 Eylül Askeri darbesinin yıldönümü dolayısıyla ilçe teşkilatında Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Cura açıklamasında, '1980 darbesi Ülkücü Hareketin şahsında, Türk Milletine, Türk demokrasisine ve Türk Devletine yapılan bir darbedir. O kara günde 9 arkadaşımızın idam kararı alındı. Fakat onlar zannettiler ki, ülkücü ağabeylerimiz o gün için öldü. Ama bu vatanın tohumunun ülkücüler olduğunu unuttular' dedi. 

  • 6027
Cura, 'Darbeden en fazla ülkücü hareket etkilenmiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÜLKÜCÜ HAREKET HER ZAMAN AYAKTA DURMUŞTUR

Açıklamasına devam eden MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, “12 Eylül 1980 darbesine bakmadan önce 1960 yılında gerçekleşen darbeyi çok iyi incelemek gerekiyor. 1960 yılında yapılan darbede Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e darbeyi mal etmeye çalışmışlar, fakat başaramamışlardır” dedi. Cura, “Şayet Başbuğumuz Alparslan Türkeş 1960 darbesine müdahil olmamış olsaydı, belki 15 Temmuz o gün gerçekleşecekti. Güçler yine aynı güçler. Yani emperyalist güçler. Daha sonraki süreçte, 1980 darbesi gerçekleşti. 1980 darbesi Ülkücü Hareketin şahsında Türk Milletine, Türk demokrasisine ve Türk Devletine yapılan bir darbedir. O kara günde 9 arkadaşımızın idam kararı alındı. Fakat onlar zannettiler ki, ülkücü ağabeylerimiz o gün için öldü. Ama bu vatanın tohumunun ülkücüler olduğunu unuttular. Ve Ülkücü Hareket daha sonraki süreçte, her türlü engellemelere rağmen, her türlü fitne ve fesada rağmen, ayakta durmuş ve 1980 darbesi öncesi verdiği mücadelesini bir şekilde tüm zorluklara rağmen devam ettirmiştir. Dolayısıyla Ülkücüler mahzun ve mazlumdurlar. 1980 darbesinde en çok etkilenen Ülkücü Hareket olmuştur. Dolayısıyla o dönemde verilen mücadele Allah’a şükürler olsun ki bugün bir sonuca ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. 

 

ÜLKÜCÜ HAREKET DARBELERE DAYANLIDIR

Osman Cura sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi darbelere karşı her zaman dayanıklıdır. 1980 darbesinden sonra periyodik aralıklarla, hep darbe girişimlerinde bulunulmuş, muhtıralarda bulunulmuş ve Türk Demokrasisine darbe vurulmak istenmiştir. Fakat bizler bu muhtıralar ve darbeler karşısında hep dimdik ayakta kalmayı başardık. 15 Temmuz darbesine gelince, 15 Temmuz öncesinden Milliyetçi Hareket Partisine sivil darbe girişiminde bulunulmuş. Bunu, başaramayınca direk devletimizi hedef almışlardır. Bu girişimde de Ülkücü Hareketin verdiği mücadele ile 15 Temmuz da hainler emellerine ulaşamamışlardır. Ve daha sonraki süreçte Yeni Kapı ruhu ile başlayan ve Cumhur İttifakı oluşumu neticesinde Türk Milletinin bekası durumunda olan Milliyetçi Hareket Partisi emperyalist güçlerin oyununu bozmaya devam ediyor.” dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme