• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnstagram Çıkışı 'Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnstagram Çıkışı 'Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde katıldığı İnsan Hakları Eğitim Programı'nda instagram'a getirilen erişim engeliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Bir dijital faşizmle karşı karşıyayız' diyerek Türkiye'nin hassasiyetlerine yeterince önem verilmediğini vurguladı.

  • 516
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnstagram Çıkışı 'Dijital Faşizmle Karşı Karşıyayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, konuşmasında İsrail tarafından öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'yi Türkiye'ye konuşma yapması için davet etmeyi planladıklarını ancak bu plan esnasında Haniye'nin ölüm haberini aldıklarını ifade etti. Bu durumu kınayan Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yargılanması gerektiğini bir kez daha dile getirerek, Haniye'nin öldürülmesinde Netanyahu'yu destekleyen Batı'nın da sorumluluğu olduğunu söyledi.

instagram'a yönelik erişim engeli hakkında sert mesajlar veren Erdoğan, "Bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" dedi ve yapılan görüşmelere rağmen Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda işbirliği yapılmadığını savundu.

Muhalefete de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Sosyal medya platformlarına bir çift laf etmeyenler, klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batı'ya şikayet etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı ve muhalefet partileri için 'ev zenciliği' tabirini kullanarak tepki gösterdi.
 

Bakmadan Geçme