Cumhur İttifakından Osman Gürün'e protesto

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 17 Kasım tarihinde CHP'li 6 ilçe belediye başkanıyla beraber çektiği tanıtım filmini, AK partili ve MHP'li meclis üyeleri protesto ederek, meclis salonunu terk ettiler.

  • 2969
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhur İttifakından Osman Gürün'e protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve 6 turistik ilçenin CHP'li belediye başkanlarınca, hazırlanan video kliple yaşadıkları şehre dönmeyen vatandaşlardan nüfuslarını Muğla'ya aldırmalarını istemişlerdi.
Ancak bu duruma Cumhur İttifakı’ndan tepki geldi. Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan Muğla Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, İttifak ortakları AK Parti ve MHP’li Büyükşehir meclis üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü protesto ederek, salonu terk ettiler. 
Cumhur İttifakı adına basın açıklaması yapan AK Parti Meclis Grup Başkanı Hürol Önder “ Bu klip Muğla’ya at gözlüğü ile bakıldığının göstergesidir.” dedi.
Meclis salonunu terk eden AK partili ve MHP’li meclis üyeleri adına açıklama yapan önder şunları kaydetti; “Geçtiğimiz günlerde ulusal basın ve sosyal medyada yayınlanan Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün'ün Facebook sayfasından da paylaştığı tanıtım filminde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum, Datça, Fethiye, Marmaris, Menteşe ve Milas Belediye Başkanına yer verildiği, Muğla’nın diğer ilçeleri Dalaman, Kavaklıdere , Köyceğiz , Ortaca , Seydikemer, Ula ve Yatağan Belediye Başkanlarını yok saydığı görülmektedir.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Meclis kararlarının % 95 oranında oy birliği ile alındığını gururla dile getirirken, Muğla ile ilgili tanıtım filmini yalnız 6 CHP’li belediye başkanı ile yapmak, AK Parti ve MHP'li 7 Belediye Başkanına yer vermemek büyük bir tezat içermektedir. Bu tanıtım filminin Muğla Büyükşehir Belediyesinin tanıtım sloganı olan Birlikte Aileyiz, Birlikte Muğla’yız sloganı ile sunulması, aile olarak neyin kastedildiğini açıkça göstermektedir.
“BU MUĞLALIYA AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKILDIĞININ GÖSTERGESİDİR”

“Sayın Belediye Başkanı unutmamalıdır ki Muğla yalnız 6 belediyeden ibaret değildir.” diye konuşan Önder açıklamasına şu şekilde devam etti;
“Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, oturduğu koltuğa % 36’lık bir oyla seçilmiştir. Muğla seçmeninin % 64’ü kendisine oy vermemiştir. Belediye Başkanı kendisine oy vermeyen % 64’lük kesime de eşit davranmak zorundadır. Kendisi % 36’lık bir kesimin değil, Muğla’da yaşayanların % 100 ünün Belediye Başkanıdır. Muğla 6 belediyeden değil, 13 Belediyeden ibarettir. Muğla ilini yöneten bir belediye başkanının Muğla’da yaşayan 1.000.000 insanı aynı eşitlik anlayışı ile kucaklaması gerekir. Reklam için harcanan paralar % 36’lık bir kesimin değil tüm Muğlalının cebinden çıkmıştır. Biz ilçelere yatırımda, insana yaklaşımda, personel alımlarında eşit ve adil davranılmasını istiyoruz. Bu ayrımcı düşünceyi AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri olarak protesto ediyoruz.”
 

Bakmadan Geçme