CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ

Fethiye Belediye Başkanı CHP'li Alim Karaca'nın faaliyet raporu, partisine mensup meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Fethiye Belediye Meclisi'nde okunan faaliyet raporuna AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri ret oyu kullandı. Belediye Meclisi'nde 17 kabul, 14 ret oyu verilen faaliyet raporu üzerinde parti grup sözcüleri görüşlerini bildirirken AK Parti Fethiye İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Turgay Öztürk, 'Faaliyetlerinizi anlatan kitap bize çok da doyurucu gelmedi' dedi.

  • 1698
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısı; Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın, Ankara’da olması nedeniyle katılamadığı toplantıda; Belediye Meclisi’nce oluşturulan Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor; Denetleme Komisyonu Başkanı Yücer Börekçi tarafından okundu. 2019 yılı 181 milyon 767 bin TL’lik bütçenin, 123 milyon 417 TL’sinin gerçekleştiği ifade edilip; bütçe gelirleri ve giderleri ile ilgili ayrıntılı bilgi aktarılıp tasarruf tedbirlerinin uygulandığı belirtildi. 

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’nin başkanlık yaptığı oturumda Bolelli, “2019 yılı ilk faaliyet dönemimizin stratejik planını Kent Konseyi ile birlikte hazırlamıştık. Sosyal dokunuşlarla ilk yılı tamamladık. Nisan ayında yapmamız gereken toplantıyı, pandemi nedeniyle bugün yapıyoruz. Daha önce başlanan Yeşilüzümlü ve Bozyer sosyal tesisleri tamamlandı. Salı Pazarı ve Göcek Pazar yerlerinin ihtiyaçları yapıldı. Fethiye Evi’ni, Halk Evi haline getirdik ve çayı 1 TL’ye satıyoruz. Karaot Plajı’nın tahsisini yaptık. Temmuz ayı ortasında açacağız. Yıl boyunca muhtarlıklara ve STK’lara destekler sağladık. 7 binden fazla vatandaşa gıda kolisi ve yakacak desteği verdik. Konserler ve sergilerle Fethiye’nin tanıtımını sağladık. Stratejik planı Kent Konseyi ile birlikte tamamladık ve Kent Konseyi’ni çalışır hale getirdik” dedi. Ardından Fethiye Belediyesi faaliyetleri ayrıntılı şekilde Belediye görevlisi tarafından anlatıldı.  

AK Parti Fethiye Belediye Meclisi Grup Sözcüsü ve İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptığı değerlendirmede, faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini söyledi. Öztürk, “Birkaç ay gecikmeli de olsa faaliyet raporunu görüşüyoruz. Faaliyetlerinizi anlatan kitap bize çok da doyurucu gelmedi. Az önce mahalleler ile ilgili halihazır haritalarının tamamlandığı ifade edildi. Birçok mahallede bu tamamlanamadı. Bildiğiniz gibi mahallelerimizde imar sorunu da var. Fethiye’nin bekleyen sorunları da var. Ulaşım, otopark ve trafik gibi konularda da önemli bir adım atılmadı. Fethiye’de yaşayanların sıkıntılarını çözecek, önemli çözüm odaklı projeler üretilmedi. Bu yüzden faaliyet raporuna ret oyu veriyoruz” dedi. 

CHP Fethiye Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Veli Pabuşçu ise “Fethiye Belediyesi, yeni bir belediye. Gelir gelmez yapılan işler var. Otopark ve ulaşım, büyükşehir belediyesinin yetkisinde olan bir konu. Gelecek dönemde çok güzel projelerimiz var. Şu anda yaptıklarımız, ileride daha güzel projeler yapacağımızın bir göstergesidir. Korona virüsü salgını sürecinde yapılanlar ortada. Bence faaliyet raporu, bulunduğumuz döneme göre yerindedir. Biz grup olarak evet diyoruz” ifadelerini kullandı. 

MHP Fethiye Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cengiz Çay, “Biz seçime Cumhur İttifakı ile girdik. Yaptığımız toplantıda ret oyu verme kararı alındı. Biz de buna uyacağız. Bundan sonraki çalışmalarda başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Yapılan oylamada Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile birlikte CHP’li üyeler kabul oyu verirken, AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu kullandı. Faaliyet raporu Cumhur İttifakı’nın ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Yardımcısı Bolelli, belediye meclis üyelerine seçim döneminde verdikleri sözleri tutacaklarını ve Fethiye’ye kalıcı yatırımlar yapacaklarını belirterek; meclis üyelerine teşekkür etti. 


 

CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ
CUMHUR İTTİFAKI RET OYU VERDİ

Bakmadan Geçme