Cuma Namazı Kılınmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Cuma günü camilerin kapalı tutulması ve Cuma namazı için sela okunmamasını kararlaştırmıştı.

  • 864
Cuma Namazı Kılınmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile 81 il müftülüğüne gönderilen karar yazısında, “Farklı görüşe sahip bazı kişilerin, vatandaşlarımızın dini hassasiyetlerini istismar ettiği ve camilerimizde alınan önlemleri zafiyete uğratacak davranışlar sergilediği tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, cuma günü camilerin kapalı tutulması ve Cuma namazı için sela okunmamasına karar vermesinin ardından Fethiye’de emniyet ekipleri tarafından camilerin önünde güvenlik önlemi alındı. 
 
Ekiplerin nöbet tuttuğu nöbetin ardından ezanın bitimi ile birlikte camiden vatandaşlara uyarı anonsu yapıldı. Camilerden cuma namazı vakti iki kez üst üste yapılan anonsta ise “Aziz milletimizin dikkatine. Ev veya iş yerinizde öğle namazınızı kılıp milletimizin karşı karşıya bulunduğu bu salgın hastalıktan kurtulmak için dua edelim. Allah bizleri ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı bu ve benzeri hastalık ve musibetlerden korusun” ifadelerine yer verildi.


 

Cuma Namazı Kılınmadı
Cuma Namazı Kılınmadı
Yorumlar 1
Seko 20 Mart 2020 18:33

Cuma namazına gitmeyen tüm müslümanlara teşşekkür ediyorum. Yaşlı kesimin daha çok rağbet ettiği bir doğru Corona virisüde bu kesime daha çok rağbet ediyor tüm avrupa ülkelerinden daha hızlı yayılıyor Türkiye'de . Aynı şekilde devam. Bu arada 3 hafta aksatırsan inançda şüpe olur mevzusu Kuran'da geçmez

Bakmadan Geçme