Çocuklarımıza arıların sesini duyurmaya devam ediyoruz

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede eğitimlerine devam ediyor. Özellikle çocuklara yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde doğadan ve topraktan uzaklaşan çocuklara doğayı sevdirmek.

  • 730
Çocuklarımıza arıların sesini duyurmaya devam ediyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede özellikle kadın ve çocuklara yönelik eğitimlere devam ediyor. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, "SAĞLIĞIM İÇİN, DOĞAYI SEÇTİM" projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde kovan başı eğitimleri gerçekleştirmiş ve çocuklara doğa bilinci aşılanmıştı. Okul çağındaki çocukların doğayı tanıması, sevmesi, toprakla haşır neşir olması ve teknolojinin getirdiği bir takım bağımlılıkları ortadan kaldırmak amacıyla kovan başı eğitim gerçekleştirilmişti. Ekipler, daha çok öğrenciye ve çocuğa ulaşmak amacıyla bu eğitimlere devam ediyor. 
Seydikemer’in Güneşli Mahallesi Muhtarlığı ve Güneşli Ortaokulu ile birlikte öğrencilere kovan başı eğiğim verildi. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Arı Teknik Ekibi Personelleri Veteriner Hekimler Yunus Duman ve Sinan Ünlü tarafından verilen eğitimlerde çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Eğitim hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Yunus Duman, “Okul çağı çocuklarımızla yaptığımız etkinliklerin esas amacı, doğadan ve topraktan gittikçe uzaklaşan teknolojiye bağımlı hale gelen çocuklarımıza tekrar doğayı sevdirmek, toprağa dokunmalarını sağlamak, tarımı tanıtmak, doğa bilinci oluşturmak, tarladan sofraya gıda güvenliğini anlatarak daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Zamanının büyük kısmını evde ya da okulda teknolojinin sunduğu imkânlarla geçiren çocukların hareketsizlikten kaynaklanan bedensel ve ruhsal sorunlarının önüne geçmek ve hayatı doğayı çevresindeki objelerle kendisi veya diğer objeler arasındaki ilişkiyi internet veya televizyon aracılığı ile değil bizzat doğada yaşayarak öğrenmesini amaçlamaktadır” dedi.

Veteriner Hekim Sinan Ünlü, “Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Kaymakamlığımız ile İlçe Müdürlüklerimizin, Belediyemizin, Birlik ve Odalarımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz, öğrencilere yönelik "SAĞLIĞIM İÇİN, DOĞAYI SEÇTİM" Projemiz kapsamında bugün Güneşli Ortaokulu ve Güneşli Mahallesi Muhtarlığımızla “Kovan Başı Eğitim” gerçekleştirdik. Güneşli Mahallemizde Güneşli Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz kovan başı eğitimde öğrencilerimiz, arılar ile bitkiler arasındaki ilişkileri gözlemleyerek insan, bitki ve böceklerin birbiri ile uyumunu, bitkinin rengi ile böcek arasındaki ilişki, doğadaki biyolojik dengenin ve türler arasındaki sürekliliğin önemini bizzat gözlemleyerek öğrendi. İleride edineceği meslek ve sosyal yaşamındaki ilişkiler konusunda en güzel öğretmen olan doğanın nasıl bizlere rehberlik edebileceği bilincine erişti. Kovan başında uygulamalı yapılan eğitimde; “ hayatın devamlılığı için arıların önemi, arı korkusunu yenme, sağlıklı beslenmede arı ürünlerinin yeri” gibi konular işlendi. Öğrencilerimize etkinlikte Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından diktirilen arıcı kıyafetlerini giymek çok farklı ve güzel anlar yaşattı. Çocukların ilginç şaşırtan soruları eğitimin akılda kalıcı ve ilginin yüksek olmasına neden oldu. Kovan başında arı ürünlerinin tadına bakan öğrenciler sağlık açısından faydalarını öğrenince çok şaşırdı” dedi
Etkinliğimizi gerçekleştirmemizde büyük emek veren; Güneşli Okulu Fen bilgisi Öğretmenimize, Okul Müdürümüze, Çocuklara yaptığı ikramlar ve eğitimimizde verdiği bilgilerden dolayı Muhtarımıza, Seydikemer Belediyemize ve Muğla arı Yetiştiricileri Birliğimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme