Çoban Ekrem hayatını kaybetti

Saklıkent kanyonunu Türk ve dünya turizmine kazandırarak Türkiye ekonomisine ve bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayan Çoban Ekrem olarak bilinen Ekrem Uçar (75) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Uçar'ın ani vefatı Seydikemer ve Fethiye'de büyük üzüntüyle karşılandı.

  • 12536
Çoban Ekrem hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1945 yılında Antalya’nın Kaş Aklar Mahallesi’nde dünyaya gelen Ekrem Uçar (Çoban Ekrem) 1989 yılında keçilerini otlatırken Saklıkent Çayı’nı keşfeden, turizme kazandıran ve çevrenin asfaltlanıp düzenlenmesiyle köylünün çilesine son veren kişi olarak tanınmaktadır. 5 çocuk babası Ekrem Uçar, ikindi namazında müteakip Seydikemer Kayadibi Mahallesi; Mezgit Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualarla ve gözyaşları uğurlandı.

SED Medya ailesi olarak Ekrem Uçar’a (Çoban Ekrem) Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

EKREM UÇAR (ÇOBAN EKREM) KİMDİR
Ekrem Uçar, namı diğer Çoban Ekrem. Keçilerini otlatırken Saklıkent Çayı’nı keşfeden, turizme kazandıran ve çevrenin asfaltlanıp düzenlenmesiyle köylünün çilesine son veren köylü Yörük.

Çoban Ekrem çobanlık yaptığı sırada Saklıkent’in içindeki mağaraları keşfeder, suyun kaynağına kadar gider ve bunun paylaşmaya değer olduğunu düşünür. Altı adet varili yanyana ekleyip ilkel bir sal yapılır ve Saklıkent’e girilir.

TRT’nin katkılarıyla bölge tanıtılır ve turizme açılır. Saklıkent’in tanıtımıyla birlikte restoran işletmeciliği yapan Çoban Ekrem, halen kendi adına açtığı otelin işletmeciliğini yapmış olup, eşinin vefatından sonra kapılarını dünyaya kapattığı bildirildi. 

Çoban Ekrem hayatını kaybetti
Çoban Ekrem hayatını kaybetti
Çoban Ekrem hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme