Çoban'dan 1 Mayıs mesajı

Türkiye'de milyonlarca çalışan, ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü pandemi koşullarında kutluyor. Salgınla artan işsizliği, ağırlaşan çalışma koşullarını, dar gelirlinin yaşama mücadelesini İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Çoban, '1 Mayıs, Her şeyden önce emektir, umuttur. İradenin, kararlılığın adıdır. Türkiye'de 1 Mayısların tarihi aynı zamanda Türkiye'de demokrasi mücadelesinin ve işçi sınıfının mücadelesinin tarihidir' dedi.

  • 858
Çoban'dan 1 Mayıs mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇOBAN, “İŞSİZLİK ÜRKÜTÜCÜ BOYUTTA”
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Çoban, “İşçiler olarak, ekonomik krizin yıkıcı etkilerini işsizlik, ücretlerin baskılanması, gelir dağılımı adaletsizliği gibi biçimlerde yaşarken üzerine bir de pandemi eklendi ve çok ciddi biçimde sorunlar daha da ağırlaştı ‘Ne olursa olsun çarklar dönecek' anlayışıyla hareket eden iktidar, işçileri virüsle burun buruna çalışmak zorunda bıraktı. Covid-19 bir işçi sınıfı hastalığı halinede geldi” ifadelerini kullandı.
ÇOK FAZLA KADIN İŞSİZ KALDI
Salgında döneminde işten çıkarma yasağı getirildi. Ancak istisnalar konulduğu için ‘Kod-29' diye bilinen işten çıkarma biçimi çok yaygınlaştı. Bu büyük mağduriyetler yarattı. İşsizlik Türkiye bu kadar çok yaşanırken daha da çoğaldı. Ayrıca Bu dönemden kadınlarda çok etkilendi. Ev içindeki iş yükleri artarak, kadına yönelik şiddetler daha da fazlalaştı. Çok fazla kadın işsiz kaldı. Oysa bu böyle olmak zorunda değildi. Herkesin işini ve gelir güvencesini garantiye alacak politikalar hayata geçirilseydi pandeminin ekonomik ve toplumsal tahribatını bu kadar derin olmazdı. Ama maalesef tam tersi bir görüntü yaşandı. Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu olsun” diye konuştu.

Bakmadan Geçme