Çıralı, 'Ormanlar ülkemizin akciğeri konumunda'

Ülke genelinde ve Muğla'da meydana gelen yangınlara yönelik bir açıklamada Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı'dan geldi. Bölgede olası bir yangına karşı tutulan nöbetlere ara vermeden devam edeceklerini belirten Başkan Çıralı, 'Dün akşam saatlerinden itibaren bizde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak duyurular yaptık. Vatandaşlarımızı ve üyelerimizi ormanlarımızı izlemeye, şüpheli durumları acil çağrı merkezleri ve bize bildirmeye çağırdık. Bölgemizi yangınlardan korumak için nöbetimize ara vermeyeceğiz' dedi.

  • 672
Çıralı, 'Ormanlar ülkemizin akciğeri konumunda'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ORMANLAR ÜLKEMİZİN AKCİĞERİ KONUMUNDA
Ülke genelinde ve Muğla’da meydana gelen orman yangınlarına yönelik, ormanların ülkenin ciğerleri olduğuna değinen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Ülkemizin birçok noktasında devam eden yangınları üzüntüyle takip ederken dün sabah saatlerinde Marmaris, Köyceğiz ve Bodrum’da eş zamanlı başlayan yangınlar canımızı yaktı. Bodrum’daki yangın gece saatlerinde kontrol altına alınırken, Marmaris ve Köyceğiz’de geniş bir alana yayılan yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahaleler aralıksız sürüyor. Yanan ormanlar turizmimizin gözbebeği coğrafyasında, aynı zamanda ülkemizin akciğerleri konumunda… Söndürme çalışmalarının yanı sıra, yangınların çıkış nedenine ilişkin soruşturmalar takip ediliyor” şeklinde konuştu. 

NÖBETİMİZE ARA VERMEYECEĞİZ
Muğla’nın ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarının ardından Fethiye’de her hangi bir olası duruma karşı nöbette olduklarını belirten Başkan Çıralı, “Dün akşam saatlerinden itibaren bizde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak duyurular yaptık. Vatandaşlarımızı ve üyelerimizi ormanlarımızı izlemeye, şüpheli durumları acil çağrı merkezleri ve bize bildirmeye çağırdık. Bölgemizi yangınlardan korumak için nöbetimize ara vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İHTİYAÇLARA KARŞI ÖNLEMİMİZİ ALDIK
Oluşabilecek ihtiyaca karşı hazır olduklarını vurgulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Bunların yanı sıra AKUT Fethiye ekibimiz söndürme çalışmalarının devam ettiği Manavgat’a gitmek üzere hazırlanmıştı ancak buna ihtiyaç kalmadı. Şuanda Marmaris’te oluşabilecek bir ihtiyaca cevap vermek için teyakkuz halinde bekliyorlar. Fethiye’den Marmaris’e yangın söndürme ekiplerimizin ihtiyacı doğrultusunda belediyemiz tarafından dondurulmuş su gönderildi. Devam eden ihtiyacı karşılamak adına Muğla Odaları olarak bizde İzmir’den siparişte bulunduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ise yanan ormanları eski haline kavuşturmak için 5 milyon lira destekte bulundu” dedi. 

ÜLKEMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN
Meydana gelen yangınlardan etkilenen ve zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Çıralı, “Yangınlara müdahale eden söndürme ekiplerimize şükranlarımızı sunuyorum. Evleri ve arazileri zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Umarım tüm yangınlar kısa sürede söndürülür. Tüm ülkemize ve vatandaşlarımıza şimdiden büyük geçmiş olsun. Allah ülkemizi ve milletimizi böyle felaketlerden korusun” şeklinde konuştu.
 
 

Bakmadan Geçme