Çıralı, 'Fethiye'nin sorunlarını aktardık'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı geçtiğimiz hafta sonunda Bodrum Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıda Fethiye ve Seydikemer'in sorunlarını bölge milletvekilleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na aktarma fırsatı bulduklarını söyledi.

  • 775
Çıralı, 'Fethiye'nin sorunlarını aktardık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Başkanı Osman Çıralı, hafta sonunda Milas’ta düzenlenen TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ve Bodrum’daki Muğla Odaları ve Borsası Müşterek Toplantısına katıldı. Hafta sonundaki etkinlikleri değerlendiren Çıralı, Belceğiz Plajı’nın işletilmesini FTSO’ya verilmesini talep ettiklerini; sezon ortasında yasalaşan “Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ciroda binde 7,5 oranında alınan katkı payının ayrıca konaklama vergisi ile ilgili yeni düzenlemenin olumsuz sonuçlar doğuracağını ilettiklerini ifade etti. Çıralı, “Geleneksel hale getirdiğimiz Muğla Odaları Müşterek Toplantısını gerçekleştirdik. 3 ayda bir yapıyoruz bu toplantıları. Daha önce Milas’ta yapmıştık, hafta sonu Bodrum’da bir araya geldik. Bölgemizin sorunlarını konuştuk. CHP’li milletvekillerimiz, Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı da toplantıda yer aldı.Burada Fethiye’nin sorunlarını aktarma fırsatı bulduk. Ülkemizde turizm katkı payından alınacak bedeli binde 7,5’a düşürüldü. Dünyanın hiçbir yerinde cirodan vergi alınmıyor. Thomas Cook ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Üyelerimiz bu tur operatörü için fatura kestiler, KDV ve diğer vergilerini ödediler. Bunun mahsuplaştırılması ile ilgili bir istekleri oldu” dedi. 

BUNLAR ÇOK YÜKSEK RAKAMLAR
Çıralı, “Yeni çıkan konaklama vergisi en büyük gündem maddesiydi. Buna da yüzde 2’lik bir katkı payı istiyorlar. Otelcilerimizin hepsi buna tepki gösterdi. Bu konuyu önce Valimize daha sonra TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’na ilettik. Bu verginin kimden alınacağı net değil. Sadece bütçe komisyonunda ele alındı. Genel kurul yapılmadan önce bu olayın üyelerimiz ve işletmeciler lehine netleşmesini bekliyoruz.Buna karşı olduğumuza dair TOBB ve Bakanlığa yazılarımızı yazıp, isteklerimizi belirttik. Yüzde 2’nin dışına çıkıp, 6 ila 18 TL arasında değişen bedeller istiyorlar. Bunlar çok yüksek rakamlar” dedi. 

AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL
Çıralı, “Milas’ta 6. Zeytin Hasat Şenliğine katıldık. RifatHisarcıklıoğlu da oradaydı. Dr. Ender Saraç bir sunum yaptı. Valimiz ve Milletvekillerimiz de bu etkinlikte yer aldı. Milas’ta da güzel bir toplantı yapıldı. Belceğiz Plajı’nın odamıza verilmesi konusunda görüşlerimizi Sayın Valimize ilettik. Valimiz elinden gelen desteği vereceğini ama burada yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olacağını söyledi. Amacımızın oda olarak burada para kazanmak olmadığını, 370 bin kişinin uçtuğu bir yerde iniş alanının düzenli olması… Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu düzenlemeyi yaparsa, böyle bir talebimiz olmaz. Yamaç paraşütünün daha da yaygınlaşması ve kazaların olmaması adına biz burayı işletmek istiyoruz. Bunu önümüzdeki günlerde Bakanımızdan rica edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde İztuzu Plajı, Ortaca Belediyesi’ne verildi. Öte yandan bütün odalar da sorunlarını iletti. Verimli bir toplantı oldu. Bir sonraki toplantı ya Fethiye’de ya da Marmaris’te olacak” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme