Cinayet iddiasında ilginç detay

Tatile gittiği Fethiye'de Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan eşi tarafından aşağıya atılarak öldürüldüğü iddia edilen 7 aylık hamile Semra A.'nın ağabeyi Naim Yolcu, ilginç tespitlerde bulundu. Ağabey Naim Yolcu, 'Baştan bu yana Hakan'ın davranışları, anlatımları, resim çekilirken tutumları, daha sonra çektiği kredileri öğrenmemiz, en önemlisi kardeşimin düştüğü 300 metrelik uçurum, bizde büyük şüphe uyandırdı. Cumhuriyet Savcılığı, gerekli araştırmaları yaptı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kararı adalet verecektir' ifadelerini kullandı.

  • 2777
Cinayet iddiasında ilginç detay
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Telefonla kendisine ulaştığımız ağabey Naim Yolcu, "Kız kardeşim oğluna Hamza ismini koymak istemişti. Hakan karşı çıkmış, 'O Toprak olacak' demişti. O anda anlayamadık ama önceden cinayetin sinyalini adeta vermiş. Her şeyi planlayıp kız kardeşimi zorla tatile götürmüş çünkü onlar İzmir’e gitmişlerdi. Kardeşimin dönüş otobüs biletini bile iptal ettirmiş" dedi.
İstanbul'da yaşayan 7 aylık hamile olan muhasebeci Semra A. (32), 18 Haziran 2018'de eşi Hakan A. (38) ile birlikte tatile gittiği Kelebekler Vadisi'nin üstündeki kayalıklardan, 300 metrelik uçuruma düşerek feci şekilde hayatını kaybetmişti. 
Olaydan sonra Hakan A. eşinin fotoğraf çektirirken düştüğünü iddia etmişti. Hakan A. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede eşinin çantasındaki cep telefonunu istediğini, arkaya dönüp almak istediği anda çığlık atarak gözden kaybolduğunu ifade etmişti.  Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, müşteki ifadeleri ve çeşitli araştırmaların ardından; Hakan A.’nın eşi Semra A’yı öldürmeyi planladığı, bu plan doğrultusunda öncelikle tek lehdarı kendisi olacak şekilde eşi adına 400 bin TL teminat bedelini ferdi kaza sigortası yaptırdığı, sonrasında tatil bahanesiyle geldikleri Fethiye’de 7 aylık hamile eşini Kelebekler Vadisi yamacına götürdüğü, orada 3 saat kadar oturdukları, şüphelinin bu arada ortalığın tenha olduğu bir anı beklediği, bu anı yakaladığı anda da eşini uçurumdan aşağıya itmek suretiyle kasten öldürdüğüne kanaat getirerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması için iddianame hazırladı. İddianame, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken tutuklu Hakan A.’nın suçlamaları kabul etmediği ifadesinde yer aldı. 
Semra A.'ın abisi Akyazı BBP İlçe Başkanı Naim Yolcu, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yolcu, "Fethiye’ye olaydan sonra gittiğimizde Hakan'a kız kardeşimin nasıl düştüğünü sordum. Nasıl düştüğünü anlatınca pek aklıma yatmadı. Konuşmalarında tutarsızlık vardı. Konuşma tavrı bile kendisini ele veriyordu. Yeri gördüğümüzde, kardeşimin oraya kadar hamile vaziyette inmesine şaşırmıştık” dedi.
Yolcu, Hakan A.’nın kız kardeşi adına vekaletname çıkardığını ve bu şekilde muhasebeci olan kardeşi adına kredi çektiğini öğrendiklerini belirtti. “Ayrıca kız kardeşimin üzerine bir yıllık ferdi kaza sigortası yaptırmış. Kız kardeşimin vefatından önce 84 bin, 15 bin ve 30 bin olmak üzere toplam 129 bin liralık 3 kredi çekmiş” diyen ağabey Naim Yolcu, “Bu kredilerin ödemesi aylık 11-12 bin liraya denk geliyor. Bu kadar geliri olmadığı halde bir insan kredi borcunu nasıl ödeyebilir. Kardeşim kredi kartı bile kullanmazdı. Kız kardeşimin haberi olmadan bu kredileri çekmiş” ifadelerini kullandı.  

OĞLUNA TOPRAK İSMİNİ KOYACAKTI
Naim Yolcu, “Kız kardeşimin oğlu olacaktı. Adını Hamza koyacaktı. Ancak Hakan, 'ismi Hamza olmayacak. O Toprak olacak' demiş. O anda düşünemiyorsunuz. Sadece oğlunun isminin Toprak olmasını istiyor diye düşünüyorsunuz. Ama bu olayın ardından, bu sözün ne kadar manidar olduğunu anladık ve şüphelerimizin haklılığı ortaya çıktı” dedi. 

KREDİ BORCUNU ÖDEMİŞ 
Kardeşinin cenazesi eve getirildiğinde internete girip kredi borcunu ödediğini de söyleyen Naim Yolcu, “Hala yüreğim sızlıyor. Olaydan sonra Hakan'ın kız kardeşi bile yanımıza gelip, 'Hiç mi şüphelenmiyorsunuz? Bu şeytanın vücut bulmuş hali' şeklinde konuştu. 

OTOBÜS BİLETİNİ İPTAL ETTİRMİŞ 
Naim Yolcu kız kardeşinin doğumunun yaklaştığını ve bu nedenle yürümekte ve oturmakta güçlük çektiğini anlatarak, "Kız kardeşimle İzmir’e gitmişlerdi. Orada kız kardeşim İstanbul’a işine dönecekti. Otobüs biletini iptal ettirip, Fethiye’ye zorla tatile götürmüş. Kardeşimi 3 saat o uçurumun dibinde oturtmuş. Bu planlı bir cinayet… Doğmamış bebeği ile eşi öldü ancak cenazede gözünden yaş gelmedi. Oradan gönderdiği fotoğrafların olay saati ile farklılığı da ortada” dedi. 


 

Bakmadan Geçme