Çiftçiler Yasaktan Muaf

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çiftçilerin hafta sonundaki Sokağa Çıkma Yasağı'ndan muaf olduklarını açıklamasının ardından Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, 'ellerinde çiftçi belgesi olan ve odaya kayıtlı üreticilerimiz hem bölgemizde hem de yaylada ekim ve dikimini rahatlıkla yapabilecek' dedi. Başkan Karayiğit, geçtiğimiz hafta uygulanan Sokağa Çıkma Yasağı'nda da çiftçileri mağdur etmediklerini, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak'ın destekleriyle halde çiftçiler ürünlerini satabildiklerini dile getirdi.

  • 2696
Çiftçiler Yasaktan Muaf
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonunda uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağı’nda çiftçilerin mağdur olmamaları için bazı muhtarlarla toplantı yaptı. Bu toplantıda, Fethiye bölgesindeki üreticilerin üretimlerine devam etmeleri ve sıkıntı yaşamamaları için alınacak önlemler görüşüldü. Buna göre, Fethiye Ziraat Odası’na kayıtlı olan üreticiler çiftçi belgelerini hal giriş ve çıkışlarında göstermek şartıyla ürünlerini satabilecek. Yayladaki sera ve diğer sebze ve meyve bahçelerinde çalışmak isteyenler de sıkıntısız olarak yerlerine gidebilecek. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit yaptığı açıklamada “öncelikle odaya kaydı ve çiftçi belgesi olmayan üreticilerin mağdur olmamaları için muhtarlığa başvurup ardından ellerindeki belgeyle odamıza gelip belge alabilirler” dedi.
Karayiğit, “Bakanımız çiftçilerimizin üretimine devam etmesi için kurallara uyarak sokağa çıkma yasağından muaf olduklarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta millet yiyeceğe, içeceğe hücum etti. Burada çiftçilerimizin önemi bir kat daha artmış oluyor. Geçen haftaki Sokağa Çıkma Yasağı’nda başta Kaymakamımız olmak üzere, Muğla İl Tarım ve İlçe Tarım, Emniyet Müdürümle irtibata geçerek çiftçilerimizi üretmeleri adına mağdur etmedik. Çiftçilerimiz geçen hafta birer kişi olmak üzere anlaştıkları tüccara ürününü götürüp satabildi. Böylece mağdur olmadı. Bakanımı bugün yine açıkladı, çiftçilerimiz bahçe ve serasına giderek çalışabilecek. Türkiye’de ve bölgemizde çiftçilerimizin yüzde 60’ı 60-65 yaş üstündedir. Ürünlerini halde satmak isteyen çiftçilerimiz yanlarında çiftçi belgesi ve oda kayıt belgesini hal giriş ve çıkışlarındaki görevlilere göstererek satış yapabilecek. Çiftçi belgesi olmayan üreticilerimize bu belgeyi vermek için 4 saatlik mesaimizi tüm güne çıkardık. Çiftçilerimiz muhtarlarımızdaki kütüğü imzalayıp bize getirmeleri gerekiyor. Burada beş dakikada yeni kayıtlarını yapıp çifti belgelerini veriyoruz. Şu anda sahildeki üretim hayati noktasına geldi. Bizim esas üretim yaylada. Yayla seracılığımız çok önemli. Fidanlar dikiliyor. Cevizi, kirazı, elması, şeftalisi, fasulyesi var. Temmuz-Ağustos’taki pazarlarda göreceğimiz ürünün şu an dikimi gerçekleşiyor. Bu kadar kolaylık sağlanan çiftçilerimizden duyarlılık bekliyoruz. Hale gittikleri zaman oturup kahve çay sohbetleri yapmasınlar. Ürünlerini indirip evlerine dönsünler. Fethiye’de belediyemiz tarafından dikilen maskeler de yakın zamanda çiftçilerimize dağıtılacak. Çiftçilerimizin zorunlu olmadıkça evde kalıp Koronavirüse karşı tedbirli olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Çiftçiler Yasaktan Muaf
Çiftçiler Yasaktan Muaf
Çiftçiler Yasaktan Muaf

Bakmadan Geçme