Çiftçiler Bitki Sağlığı Eğitimi Aldı

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Birimi personelleri konusunda uzman kişilerle eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

  • 673
Çiftçiler Bitki Sağlığı Eğitimi Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Örtü altı sebze yetiştiriciliğinde söz sahibi ilçelerden biri olan Seydikemer’inKaradere ve Kumluova Mahallelerinde domates üreticilerine hastalık ve zararlıları konusunda eğitim verildi. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün de katılımlarıyla gerçekleşen eğitimlerde etkin mücadele yöntemleri anlatıldı. 
    
Konu hakkında bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı; “İlçemiz Karaköy, Kumluova ve Karadere Mahallelerinde domates hastalık ve zaralıları ile ilgili,  Müdürlüğümüz Bitki Sağlığı Şube Personellerince sahada düzenli olarak tespit çalışmaları yapılmaktadır. 
Yapılan bu çalışmalarda değerli üreticilerimizin üretim sırasında karşılaştıkları hastalık ve zararlılarla nasıl mücadele edileceği konusunda bilgiler verilmiştir. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün de katılımlarıyla yapılan bu ortak saha çalışmalarının domates üreticisi çiftçilerimize anlatılması amacıyla İlçemiz Kumluova ve Karadere Mahallelerinde iki ayrı çiftçi toplantısı düzenlenmiştir.  Toplantıya Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden ve Fethiye Ziraat Fakültesinden konusunda uzman personeller katılmış ve destek vermiştir. Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Elif Çandır’a ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Serpil Erilmez’e hem çiftçilerimiz hem de Kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.
Teknik personellerin sürekli sahada ve çiftçilerin yanında olduğunu dile getiren Maraşlı; “Müdürlük olarak amacımız hastalıkların doğru şekilde tanımlanması ve bu sayede etkin bir şekilde mücadele edilmesidir. Hastalıklardan kaynaklı ürün ve kalite kayıplarının önüne geçmektir. Herzaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.
 

Bakmadan Geçme