Çiçek 'Muğla'da Hayat Eve Sığmıyor'

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek yaptığı basın açıklamasıyla, Covid-19 virüsüne yakalanan sağlık çalışanı sayısının gün geçtikçe artış gösterdiğini söyledi.

  • 1023
Çiçek 'Muğla'da Hayat Eve Sığmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde tüm ülkede olduğu gibi Muğla’da da Covid-19 vakalarında artış olduğu görülüyor. Artan vakalar ve sağlık çalışanları ile ilgili bir basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek; “Bu dönemde sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması için Sağlık bakanlığı ve İl Hıfzısısha kurulu Nisan Ayında sağlık kuruluşlarında uygulanan tedbirleri acilen tekrar hayata geçirmelidir.” diye konuştu.
Çiçek açıklamasının devamında şuj ifadelere yer verdi; “Maalesef hastanelerin pandemi yokmuş gibi hizmet vermeye ve vatandaşlarımızın en kalabalık kapalı alan olan hastanelerden acil gereksinimleri olmamasına rağmen hizmet almaya devam etmesi hastalığın yayılımını arttırmakta ve sağlık çalışanlarının yüküne yük katmaktadır. Bu yükle birlikte Covid-19 virüsüne yakalanan sağlık çalışanı sayısı da maalesef gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu süreçte sağlık çalışanlarına daha çok ihtiyaç duyulacağı unutulmamalı, özellikle pandemi hastanesi olarak kabul edilen hastanelerde acil olmayan elektif cerrahi işlemlerin ertelenmesi, poliklinik işlemlerinin kısıtlanması, çok zorunda olmadıkça refakatçi kabul edilmemesi gibi tedbirler ivedilikle devreye sokulmalıdır. Bu dönemde sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğun en aza indirilmesi ve sağlık personelimiz üzerindeki yükün azaltılması için Sağlık bakanlığı ve İl Hıfzısısha kurulu Nisan Ayında sağlık kuruluşlarında uygulanan tedbirleri acilen tekrar hayata geçirmelidir.
Bu vesileyle, Covid sebebiyle Hakkın Rahmetine kavuşan çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, hastalığa yakalanan arkadaşlarımıza acil şifalar ve tüm çalışma arkadaşlarımıza kolaylıklar ve sabırlar diliyoruz.”
 

Bakmadan Geçme