CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki genel ve yerel konulara değindi.

  • 1168
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın salı günü CHP Milas ilçe binasında düzenlediği basın toplantısına CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, Gençlik Kolları Başkanı Hilmi Can Tunca, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ateş ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

-Bekçi Yasası ve Rekabet yasası görüşmeleri sürüyor…
217 sıra sayılı bazı kanunlarda ve 399 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi ile 215 sıra sayılı Bekçi Yasası ve Rekabetin korunması hakkında değişiklik yapılmasına dair görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Özcan, Meclisin 2. Yılının tamamlanması nedeniyle meclis başkanlığı seçimlerinin yapılacağını söyledi.
-TBMM Başkanvekilleri ve Katip üyeliklere seçimlerinin yapıldığını…
CHP gurubunda Meclis Başkan Vekilliği ve katip üyeliklerinin  belirlendiğini söyleyen Milletvekili Suat Özcan; “Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis Başkan Vekilliğine, Burdur Milletvekili Mehmet Göker Grup Amirliğine, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Giresun Milletvekili Necati Tığlı ise Kâtip üyeliklere seçildiler.
Gurup Başkan Vekilliklerinde ise değişiklik olmadı. Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Engin Altay, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Gurup Başkan Vekilliği görevlerine devam edecekler.” Diye konuştu.

-Bazı sektörlerdeki işletmeciler ticari faaliyetlerine devam edemiyor…
Korona virüs pandemisi ile  ilgili olarak normalleşmeye geçildiği söylenmesine rağmen bazı sektörlerin ticari faaliyetlerini sürdüremediği’ne dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Örneğin eğlence sektörü, müzik yapanlar, spor salonları, cafe ve barlar, oyunlar ve oyun salonları gibi yerler ticari faaliyetlerini sürdüremediği için bu sektörün çalışanları ve işletmecileri mağdur durumdadır ve bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme de yoktur. Bu konuda devletin bir an önce mağduriyetleri giderici önlem ve tedbirleri alması gerekiyor” dedi.

-CHP Belediyeleri vatandaşın yanında olduğunu gösterdi…
Pandemi sürecinin yoğun olduğu dönemde CHP’li belediyelerin vatandaşının yanında olduğunu gösterdiğine vurgu yapan Özcan; “ Özellikle hijyen sağlanması konusunda maske ve dezenfektan dağıtımı, yardım paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, askıda fatura uygulamasıyla ödeme güçlüğü içerisinde kalan vatandaşlarımızın su borçları kapatılmıştır” diye konuşan Milletvekili Özcan bu ve bunun gibi uygulamaların vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmasından dolayı belediyelere teşekkür ederken, sağlık çalışanlarının da özverili çalışmalarının da göz ardı edilemeyeceğini belirterek onlara da teşekkür etti.
-Özcan sözlerinin devamında “Bakınız AKP döneminde 682.265 kişi tarımdan çekilmiş. Diyeceksiniz ki bu rakamı nereden buldun? Tarım sigortası; 682.265 kişi tarım sigortasından çıkmış. ‘Ben tarım yapamıyorum’ demiş. İşin garip tarafı tarımdan çıkan iller hangileri biliyor musunuz? AKP’ye en çok oy veren iller. Konya’da 43 bin 21 kişi, Balıkesir’de 40 bin 54 kişi, Kahramanmaraş’ta 26 bin 404 kişi, Manisa’da 21 bin 661 kişi, Kütahya’da 21 bin 312 kişi, Erzurum’da 20 bin 262 kişi, Sivas’ta 19 bin 361 kişi, ‘biz tarımı bıraktık, geçinemiyoruz’ diyorlar. AKP’nin size armağanıdır. Bu iller için söylüyorum. Bir dönem Ortadoğuyu besleyen Türkiye şimdi tarımda net ithalatçı durumunda. Dışarıdan buğday gelmezse olmuyor, arpa gelmezse olmuyor, fasulye gelmezse olmuyor, et gelmezse olmuyor. Bunların hiçbirisi olmuyor. Hepsi dışarıdan ve gelişmiş ülkelerden geliyor. Diye konuştu.
-Korona mağduru esnafın 3/2’si devletin kredi desteğinden yararlanamadı…
Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, devletin Halk bankası aracılığı ile verdiği destek kredilerine de değinerek, “Halk Bankasından kredi alan esnaf sayısı 567 bin kişi, esnaf sayısı ise 1 milyon 753 bin 213. Esnafın üçte ikisi hala mağdur. Oysa işsizlik sigorta fonunda 131 milyar, eski parayla 131 katrilyon var ve bu parayı işçiler ödedi. 2019 yılında faiz geliri 16 milyar lira. Bu para çalışanların kredi kartı, tüketici kredisi borçlarının faizlerini ödemeye yeter de artar.” dedi.
-İlimiz Ekonomisine katkı yapılması gerekiyor…
Özcan sözlerinin devamında şunları söyledi.
“İlimizin başlıca gelir kaynakları Tarım ve Turizmdir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi Tarım ve Turizme sürdürülebilir ve iyileştirici bir hamle olmamıştır. İlimiz en çok vergi veren illerden birisidir. Bu anlamda ilimiz ekonomisine katkı yapılarak, verilecek teşviklerle ekonominin düzelmesi sağlanmalıdır.”

-LGS de gösterilmeyen hassasiyetin YKS de gösterilmesini bekliyorum…
Milletvekili Özcan basın toplantısının son bölümünde ise “LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Ancak geçtiğimiz cumartesi günü yapılan sınav merkezlerinin oluşturulması kadar, sokağa çıkma yasağına rağmen şehir merkezi ve çevre yolunda trafik sınav boyunca hiç susmamıştır. Bu hafta sonu yapılacak YKS’de ilçe yöneticilerinin bu konuya daha bir hassasiyetle eğilmelerini bekliyorum.” diyerek, basın toplantısını sonlandırdı.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ
CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HÜKÜMETİ TOPA TUTTU VE ÇİFTÇİLERE SESLENDİ

Bakmadan Geçme