CHP'li Özcan: 'Covid 19 konusunda artık mızrak çuvala sığmıyor gerçekleri gizleyemiyorlar'

Sağlık Bakanlığı'nın corona virüsü teşhisi için kullanılan pcr testini yapan kuruluşlara gönderdiği uyarı yazısı, 8 ağustos'tan sonra bazı sağlık kuruluşlarının pozitif çıkan sonuçları bu verilerin toplandığı sisteme kaydetmediğini ortaya çıkardı.

  • 1481
CHP'li Özcan: 'Covid 19 konusunda artık mızrak çuvala sığmıyor gerçekleri gizleyemiyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durum üzerine CHP Muğla Milletvekili Özcan bir açıklama yaptı:

Sayılar Hiç Girilmemiş
“Sayıların az girildiğine dair endişeler kamuoyunu meşgul ederken sayıların hiç girilmediğini öğrenmiş bulunuyoruz. Acaba Sağlık Bakanlığı dikkatleri kendi üzerine çekmemek için mi böyle bir açıklama yaptı bunun takip edilmesi gerek. 

Sayıların aydınlatılmasında CHP’li Belediye Başkanlarımızın rolü büyük

Covid 19 sayılarının aydınlatılmasında İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarımızın da rolü olduğunu biliyoruz. Onlar kendilerindeki sayının Bakanlığın açıkladığı sayılarla tutmadığını söyleyince, Bakanlık sorumlular aramış olabilir. Artık mızrak çuvala sığmıyor gerçekleri gizleyemiyorlar. Yaklaşık bir aylık bir verinin gizlendiği ortada bu konuda geriye dönük bir açıklama yapılması gerekiyor. Süreç iyi yönetiliyor deniyor ancak sürecin iyi yönetilmediği artık apaçık ortada. Vakaların arttığı bu dönemde böyle bir suiistimalin olması halk sağlığı ile açık şekilde dalga geçmek demektir.Bütün Sağlık Örgütleri açıklanan sayıların doğru olmadığı konusunda sesini duyurmaya çalışırken, Bakanlığın bir ay gibi bir süre veri akışı olmadığını tespit edememesi korkunç bir ihmaldir.

il Bazında sayılar açıklanmıyor
Covid 19 salgını sürecinde ne Sağlık Bakanlığı’nın ne de Bilim Kurulu’nun güvenilirliği kalmamıştır. Bu son durum, Bakanlığın bu durumu beceremediğini halksağlığı konusunda vatandaşlarının aklıyla alay ettiğini göstermektedir. Salgının başlamasının üzerinden aylar geçmesine ve Hayat Eve Sığar adlı bir uygulama kurulmasına rağmen il bazında şeffaf sayılar açıklanmamaktadır. Bu şeffaf olmayan durum ışığında 8 Ağustos öncesi verilerin girildiğine nasıl emin olacağız? Sağlık Bakanlığı sisteme veri vermeyen kurumlara yaptırım uygulayacağız diyor, halk sağlığı ile oynayan bu kurumların isimleri de açıklanacak mıdır? Bu kurumlar hangileridir; özel laboratuvarlar mı, özel hastaneler mi, devlet hastaneleri mi açıklanmalıdır.

Bakmadan Geçme