CHP'li Girgin: 'KYK borcuna E-Haciz ile gençlerin harçlığına el konuluyor'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, KYK borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklamasında 'İktidar Hazine'yi boşaltmış vaziyette. Gençlerimizin 3-5 kuruşuna dahi ihtiyaçları var' dedi.

  • 866
CHP'li Girgin: 'KYK borcuna E-Haciz ile gençlerin harçlığına el konuluyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklama yaptı. KYK borçlarına yeniden e-haciz konduğuna dair duyumlar aldıklarını belirten Girgin, "İktidar Hazine’yi boşaltmış vaziyette. Gençlerimizin 3-5 kuruşuna dahi ihtiyaçları var. Önce ‘yapılandırdık’ diyorlar, sonra da ‘e-haciz’ yolluyorlar” diyerek tepki gösterdi.
KYK borçlarına gönderilen e-hacizlerle ilgili açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “Son günlerde, KYK borçlarına yeniden e-haciz konduğuna dair duyumlar alıyoruz. Oysa iktidar 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu İle 2020 Ağustos öncesine ait, KYK borçları dahil bazı borçları yapılandıran bir düzenleme yapmıştı. Başvurular 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacaktı. Ama kasım ayı içinde hesaplara, 'Hemen yapılandır, Hazinede para kalmadı' haczi koyuldu” dedi.
KYK’LİLERE YİNE E-HACİZ KOYUYORLAR, ELİNİZİ GENÇLERDEN ÇEKİN!
Girgin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Öğrenci mezun oluyor, 3-4 ay bir yerde sigortalı gözükünce, borç takvimi işlemeye başlıyor. Diyelim ki çalışsa bir şekilde ödemeye başlıyor, ancak işsiz kalınca, KYK borcu dağ gibi birikiyor. Gençlerimize zulme dönüşüyor.”
 

Bakmadan Geçme